Source Promo
Image default
Financieel

Kiezen uit vof of bv als onderneming

Als ondernemer heb je een aantal keuzes te maken als je net begint. Wil je een eenmanszaak, vof of bv beginnen? Het is belangrijk dat je hier een keuze maakt voor je begint met ondernemen en je bij de KvK inschrijft. De verschillen in deze rechtsvormen zit hem vooral in de belasting en of je met meerdere mensen begint met ondernemen. Als ondernemer moet je dus een aantal keuzes maken voor je begint. In deze blog gaan we iets dieper in op de verschillen in een eenmanszaak, vof of bv en welke keuze het beste voor jouw onderneming is. Lees het hieronder!

Eenmanszaak

Als je net begint of als zzp’er aan de slag wilt gaan kan je het beste kiezen voor een eenmanszaak. Bij deze rechtsvorm ben je de enige verantwoordelijke van de bedrijfsvoering en je bent ook privé verantwoordelijk voor je zakelijke schulden. Als eenmanszaak kan je zelfs mensen aannemen, dit is iets wat veel mensen niet weten of over het hoofd zien. Iedereen kan maximaal één eenmanszaak oprichten, maar je kan wel meerdere vestigingen, handelsnamen en activiteiten hebben. Een eenmanszaak is makkelijk en vrij goedkoop op te zetten.

Een vof of bv oprichten

Bij het oprichten van een vof of bv moet je rekening houden met wat gunstiger is voor jouw onderneming.  Een vennootschap onder firma (vof) is makkelijk op te zetten en je kan je makkelijk registreren bij de kvk en eenvoudig tot een overeenkomst komen. Bij een besloten vennootschap (bv) kan je als een aandeelhouder niet privé aansprakelijk gehouden worden voor zakelijke schulden en aandelen kunnen op termijn verkocht worden en zo een waardestijging met winst pakken.

 

https://bundel.nl/vof-of-bv/