Houding tijdens ontsluiting en persfase leren bij zwangerschapscursus zuid limburg

Gefeliciteerd je bent zwanger! Natuurlijk wil je samen met je partner het best voorbereid zijn op de geboorte van jullie kindje. Maar hoe pak je dat het beste aan? Een zwangerschapscursus zuid Limburg is een goede basis. Heb je er bijvoorbeeld al over nagedacht wat je beste houding is om aan te nemen tijdens ontsluiting of de persfase? Dit is een van de vele dingen die je uitgebreid krijgt aangeleerd bij zwangerschapscursus zuid Limburg.

 

Houding tijdens ontsluiting

Als de weeën net beginnen kun je ze vaak nog heel goed opvangen omdat de pijn nog niet heel erg is. Er zitten dan nog minuten tussen de weeën, tijdens die minuten heb je de tijd om te rusten. Maar wat is nu de prettigste houding voor tijdens deze weeën en de rusttijd? Het beste kun je met een kussen tussen de knieën liggen. Dat kan zowel op je rug als ik foetus houding, wat voor jou het prettigst is natuurlijk. Is liggen geen optie omdat het simpelweg gewoon echt niet prettig aanvoelt? Dan zou je ook nog half kunnen gaan zitten.

 

Zwangerschapscursus zuid Limburg helpt bij bevalhoudingen

In films zie je altijd het ziekenhuis bed, met de vrouw die haar benen wijd heeft en ligt. Toch zijn er nog veel meer houdingen die prettig zijn om in te bevallen. Zo zou je ook bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een badbevalling, de warmte van het water verzacht dan een deel van de pijn.

 

https://zwangerschapscursuslimburg.nl/