Source Promo
Image default
Financieel

Wat zijn altcoins?

De laatste jaren is bitcoin steeds populairder geworden. Steeds meer mensen hebben er al over gehoord. Bitcoin is een zogenaamde cryptocurrency. Naast bitcoin zijn er echter nog veel alternatieve coins in de omloop. Deze noemen we ook wel altcoins. Bitcoin heeft een groot marktaandeel van maar liefst 53%. Het is dan ook niet raar dat de koers van bitcoin de koersen van andere altcoins beïnvloedt. Dus als de waarde van bitcoin stijgt, dan stijgt meestal ook de waarde van veel altcoins. Maar dit geldt ook als de waarde weer zakt.

Inmiddels zijn er honderden altcoins in de omloop. Sommige zijn goed onderbouwd, terwijl andere coins helemaal geen potentie hebben. Het doel van cryptocurrencies is om de geldstromen te decentraliseren. Decentralisatie betekent hier dat de crypto niet op één plaats aanwezig is en ook niet vanuit één punt wordt aangestuurd.

De altcoin Ripple

Een van de bekendste altcoins is van het netwerk Ripple. Hun altcoin heet XRP. Toch zeggen we meestal Ripple als we het over hun munt hebben. Dagelijks is er veel nieuws over deze munt te vinden. Dat komt omdat Ripple al veel samenwerkingen is aangegaan met banken en andere financiële instellingen. Toch vragen veel mensen zich wel eens af of Ripple onder cryptocurrency valt. De munt wordt namelijk vooral gebruikt door banken en draait dan ook op een gesloten, centrale blockchain.

De ripple koers schommelt al tijden heen en weer. Meestal is dit tussen de 30 en 60 eurocent per munt. Toch staat Ripple al heel lang in de top 10 van cryptomunten. Dit komt mede dankzij de hoge market cap die Ripple heeft.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/