Source Promo
Image default
Aanbiedingen

Een zindelijke kat en een schoon huis

Het thuisbrengen van een nieuw kitten is een gedenkwaardige en opwindende gebeurtenis in het leven van elke kattenliefhebber. Maar tenzij jij wilt dat je vreugde omslaat in ergernis, moet jij jouw schattige pluisbal zo snel mogelijk zindelijk maken. Hier enkele tips om je kat te helpen bij het gebruik van de kattenbak en een aantal goede ideeën over hoe om te gaan met een aantal van de meer onaangename aspecten van het schoonhouden van de kattenbak.

Wanneer beginnen met de zindelijkheidstraining van een kitten?

In het ideale geval laat jij jouw kitten kennismaken met de kattenbak op de dag dat je ze mee naar huis neemt. Het goede nieuws is dat het meestal niet moeilijk is om een kat in de kattenbak te krijgen. Katten zijn nette dieren en ze hebben een sterk instinct om hun afval te begraven. Als je problemen hebt om je kitten de kattenbak te laten gebruiken, neem dan contact op met een dierenarts om te controleren of de kat in goede gezondheid verkeert.

Hoe leert de kitten een kattenbak te gebruiken

Een kattenbak moet op een rustige plaats in het huis staan. Het liefst gebruik je klonterende kattenbakvulling, omdat dit het schoonmaken makkelijker maakt. Het kan zijn dat je moet experimenteren met verschillende soorten kattenbakvulling om er een te vinden die je kat leuk vindt en wilt gebruiken. Laat bij het trainen van een kitten een kleine hoeveelheid urine en uitwerpselen achter in de kattenbak, zodat het kitten het kan ruiken en de bak associeert met naar de wc gaan. Als het kitten eenmaal getraind is, kun je de kattenbak indien nodig volledig schoonmaken.

Voor een goede verzorging van de kat en om ongelukken te beperken, is het een goed idee om uw kitten in de kattenbak te doen nadat het heeft geslapen, gegeten of gespeeld. Als u merkt dat uw kitten aan de vloer krabt of andere tekenen vertoont dat hij zich moet ontlasten, doe hem dan onmiddellijk in de kattenbak. In het begin kunt u uw kat het beste in één kamer opsluiten totdat hij gewend is aan de kattenbak, voordat u hem de vrije hand geeft in het hele huis. Uiteindelijk zult u op elke verdieping van uw huis een kattenbak willen plaatsen. Meerdere kattenbakken zorgen ervoor dat uw kitten op tijd bij de kattenbak kan. Het is ook aan te raden om één kattenbak per kat te hebben, zodat er altijd een kattenbak beschikbaar is.

Effectieve manieren om de geur van de kattenbak tegen te gaan:

Natuurlijk is het trainen van de kattenbak voor een nieuwe kat maar de helft van het werk. Het onderhouden van de kattenbak om geurtjes te verminderen en jouw huis schoon en comfortabel te houden voor zowel de tweebenige bewoners als uw harige katachtige is een andere uitdaging. Hieronder vindt je enkele nuttige tips om zowel de geur als het uiterlijk van een kattenbak te verbergen.

1. Maak de kattenbak elke dag schoon. Het kan tijdrovend zijn, maar het regelmatig schoonmaken van de kattenbak is een zekere manier om geurtjes te voorkomen en te voorkomen dat afval zich ophoopt. Het stelt jou ook in staat om de gezondheid van je huisdier in de gaten te houden. Vaak kunnen onregelmatige toiletgewoonten het eerste teken van ziekte zijn. Leeg minstens eenmaal per week alle kattenbakvulling, maak de kattenbak zelf schoon en vul deze opnieuw met verse kattenbakvulling.

2. Doe zuiveringszout op de bodem van de kattenbak. Doe er dan kattenbakvulling op, nog een laagje zuiveringszout, en dan nog meer kattenbakvulling. De combinatie van een kwaliteit kattenbakvulling en zuiveringszout vormt een krachtige geur vernietigend team.

3. Gebruik een geurverdrijvende luchtverfrisser tussen elk gebruik. Veel luchtverfrissers op de markt vangen deeltjes in de lucht die geuren bevatten en verminderen deze bij contact.

4.  Dek de kattenbak af met een deksel. Een overdekte kattenbak houdt veel van de geurtjes vast die ontsnappen bij modellen in de open lucht. Je kunt ook overwegen een kattenbak te kopen met een deksel met een ingebouwd luchtfilter.

5. Plaats de kattenbak in de badkamer of een wasruimte, uit de buurt van zaken als tapijt of meubels die de geurtjes kunnen absorberen. Tapijt, meubels, kussens en gordijnen kunnen allemaal kattengeurtjes absorberen. Wees voorzichtig als je kleren ophangt in de wasruimte, want ze kunnen uiteindelijk kattengeuren absorberen!


Bij Happy-Animal.nl vind je verschillende soorten kattenbakken, waaronder geurloze kattenbakken en zelfreinigende kattenbakken. Keuze zat dus!