Source Promo
Image default
Aanbiedingen

Van jouw laptop een volwaardige thuiswerkplek maken? Met een docking station is het mogelijk!

Of je nu op kantoor werkt of vanuit huis, een goede en comfortabele werkplek is essentieel wil jij jouw werkzaamheden goed kunnen uitvoeren. Werk je momenteel vanuit huis? Dan loop je misschien wel tegen het probleem aan dat je geen goede, krachtige pc inclusief alle randapparatuur die je daarbij hoort tot je beschikking hebt en het dus moet doen met je laptop. Gelukkig bestaat er vandaag de dag een handig klein apparaatje genaamd een docking station waarmee je van jouw laptop een volwaardige thuiswerkplek kunt maken. In deze blog lees je er meer over.

 

Welke mogelijkheden biedt een docking station?

 

Bij een laptop loop je vaak al snel tegen het probleem aan dat je onvoldoende USB-poorten tot je beschikking hebt. Ook is het niet altijd even makkelijk om een tweede beeldscherm of printer aan te sluiten. Loop jij ook tegen dit soort problemen aan? Dan kan een docking station kopen wellicht jouw redding zijn. Een docking station is eigenlijk niets meer of minder dan een klein apparaatje waarop jij al jouw andere apparaten en randapparatuur aan kunt sluiten. Je hoeft het docking station vervolgens alleen nog even aan je laptop te hangen en je hebt direct toegang tot al jouw aangesloten apparatuur.

 

Welk ander voordeel kent een docking station?

 

Naast het gegeven dat een docking station het aantal aansluitmogelijkheden van jouw laptop flink uitbreidt, kent het nog een ander voordeel. De meeste docking stations leveren namelijk stroom wanneer ze zijn aangesloten op het lichtnet. Niet alleen aan jouw laptop, maar ook aan alle aangesloten apparatuur. Zo heb je geen aparte kabels en adapters meer nodig om ieder afzonderlijk apparaat van stroom te voorzien.

 

Wat is beter, een universeel of een merkspecifiek docking station?

 

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen universele en merkspecifieke docking stations. Op een merkspecifiek docking station kan, zoals uit de naam kan worden afgeleid, alleen een bepaald merk laptop en randapparatuur worden aangesloten. Bij universele docking stations maakt het merk niets uit. Het voordeel van een merkspecifiek docking station is dat je ook zeker weet dat alle aangesloten apparatuur optimaal zal werken. Hoewel een universeel docking station met de meeste gangbare merken werkt, betekent dit echter niet automatisch dat alle aangesloten apparaten ook daadwerkelijk naar behoren zullen functioneren. Dat is en blijft helaas een raadsel.

 

https://azerty.nl/