Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Hoofddeksels

Onder hoofddeksels verstaan we dingen die het hoofd bedekken. Hoeden, petten en mutsen zijn voorbeelden van hoofddeksels. Vaak worden ze uit praktisch oogpunt gedragen (mutsen tegen de kou, petten tegen de zon). Echter, de laatste jaren zien we steeds vaker dat hoofddeksels worden gedragen als finishing touch op de rest van het outfit. Er zijn veel verschillende soorten hoofddeksels. In dit artikel lees je een toelichting op de meest voorkomende hoofddeksels.

Al eeuwenlang gebruikt men hoeden. Het zijn kledingstukken die om het hoofd liggen als een soort deksel en zijn de basisvorm van deze categorie. Vroeger was de hoed een middel om verschillende klassen te onderscheiden in de samenleving bij mannen. Zo de hele rijken vaak hoge hoeden, de middenklasse bolhoeden en lagere klasse deukhoeden. Ook waren sommige hoeden ook alleen weggelegd voor bepaalde volken. Denk aan de Mexicaanse Sombrero, een grote cowboyachtige hoed versierd met vrolijke kleuren. Ook had je de Panama hoed, deze werd vooral gedragen door koloniale mogendheden in Centraal-Amerika. De materialen waar hoeden van worden gemaakt zijn zeer divers. Je hebt hoeden van stro, katoen, papier, leer en nog veel meer andere materialen. In Nederland zien we vooral nog hoeden op Prinsjesdag, waarbij er een soort wedstrijd gaande is wie de meeste bijzondere hoed heeft.

Een pet is een kledingstuk met klep naar voren. Vroeger werd de pet vooral door boeren en arbeiders gedragen. De klep aan de voorkant voorkwam dat de zon hinderlijk was bij het werk op het land. De traditionele pet is echter langzaam aan het verdwijnen, in tegenstelling tot de baseball caps en de snapbacks. Je hebt ze in ontelbaar verschillende soorten, merken en kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken. Met de opkomst van het internet en online shoppen is tegenwoordig heel eenvoudig om petten kopen in de variant of kleur die jij mooi vindt.

http://snapbacks.nl