Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Complexe objecten printen

3d printen wordt steeds vaker gedaan. De meest ingewikkelde objecten kunnen worden gecreëerd door middel van 3d printen. De reden waarom complexe objecten beter door middel van een 3d printer kunnen worden geprint in plaats van traditionele productieprocessen is omdat door middel van 3d printen een object laag voor laag kan worden opgebouwd. De lagen zijn zo dun dat de meest complexe objecten kunnen worden gecreëerd. Momenteel duurt 3d printen nog best lang. Afhankelijk van hoe complex een object is kan het van ongeveer 3 tot 10 uur duren. Dit zorgt ervoor dat het productieproces door middel van een 3d printer best langzaam verloopt.

3d printen is eigenlijk een ophoping van 2d prints. Er wordt telkens een 2d laag geprint en deze worden steeds op elkaar geplaatst. Er worden verschillende soorten materialen gebruikt voor 3d printen. Een van die materialen zijn glassbend en pla. Pla wordt gecreëerd door middel van suiker en mais. Pla is een van de meest milieuvriendelijkste materialen die er kunnen worden gemakt. Daarnaast kan er met pla op vrij lage temperaturen worden geprint en is het best stevig. Glassbend is echter wel weer kwetsbaarder om mee te printen.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het printen met een 3d printer. Zo zijn de kosten vrij laag. De kosten voor 3d printers zijn over het algemeen vrij laag. De kosten liggen voornamelijk in de materiaalkosten. Daarnaast kan er veel tijd in het ontwerpen van de objecten zitten. Daarnaast is het door middel van de 3d printer mogelijk om gepersonaliseerde objecten te ontwerpen en ontwikkelen. Hierdoor kan je iets creëren dat helemaal bij je eigen wensen aansluit. Daarnaast is het 3d printen nog eens vrij milieuvriendelijk.

3d printen is in opmars en wordt binnen verschillende sectoren steeds vaker gebruikt. Hierbij kun je denken aan prostheses die steeds vaker worden geprint. De 3d printer is ideaal voor het printen van complexe objecten.

https://www.3dfilament.supplies