Zwemmen wanneer jij wilt

Wanneer het lekker weer wordt in Nederland wil je natuurlijk gebruik kunnen maken van dat prachtige zwembad in je tuin. Je lamellenafdekking kunnen weer van je zwembad af en het zwembad kan weer gevuld worden met water. Het is natuurlijk ook mogelijk het water in je zwembad te laten tijdens de herfst en winter. Dit heeft wel een aantal nadelen. Om je zwembad schoon te maken kost dan erg veel tijd, want er kunnen in de loop van de tijd veel bacteriën in komen. Als zwembadeigenaar heb je hier natuurlijk geen zin in.

Als je ervoor kiest zwembad lamellen te gebruiken, dan blijven er een hoop bacteriën en andere vervelende voorwerpen uit je zwembad. Als het gevroren heeft dan is de kans aanwezig dat het water is bevroren. Het is daarom verstandig elk jaar als de zomer begint vers water in je zwembad te doen. Je weet dan zeker dat je water helemaal schoon is en erg geen vervelende voorwerpen of bacteriën inzitten. Het is vaak ook nog een hele klus warm water in je zwembad te hebben. Het meest logische is het zwembad laten verwarmen door de zon, maar in Nederland kan dat nog wel eens een probleem zijn.

Hier komt helaas ook een probleem bij kijken, want de zwembad lamellen moeten eraf anders kan het water niet opwarmen. De meeste lamellen laten de zonnestralen niet door, maar er zijn vandaag ook andere zwembad lamellen die dit wel doen. Zogenaamde solar lamellen polycarbonaat laten de warmte wel door en verwarmen je zwembad. Dit soort lamellen houden de warmte ook vast, waardoor het zwembad langer warm blijft. Dit is erg handig als er een tijd geen zon is, maar je wel graag wilt zwemmen in een lekker warm zwembad.

http://www.lamellenafdekkingen.nl