Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Connectiviteit trends

De digitalisering van de wereld om ons heen heeft ook een grote invloed op ons dagelijks leven. Nieuwe mogelijkheden, producten en diensten bieden zich aan. Deze ontwikkelingen stimuleren fabrikanten, installateurs en consumenten om op een andere manier te gaan denken. De digitalisering van processen is inmiddels zo geïntegreerd dat we toe zijn aan een nieuwe stap, namelijk connectiviteit. De steeds snellere internetverbindingen, 4G en powernet, spelen hier ook een belangrijke rol in.

Door connectiviteit en digitalisering kunnen we apparaten en oplossing verbinden met smartphones, tablets, andere diensten en met de cloud. Hiermee worden ze een onderdeel van een systeem. Dit is essentieel voor merken, ontwikkelaar en fabrikanten die in de toekomst relevant willen blijven. Als we ons focussen op de connectiviteit in huis kunnen we een aantal trends uitlichten tot voor verandering gaan zorgen.

Doordat processen gedigitaliseerd worden zal de verhouding tussen retailer en fabrikant beter worden. Voorheen ontving de retailer producten van de fabrikant en hield het contact door zo’n beetje op, maar doordat het productieproces is gedigitaliseerd gaat dit nu veel verder. In Duitsland is er een voorbeeld van een retailer en een fabrikant ze samen een tool ontwikkelde waarbij de elektricien ondersteund wordt bij het plannen, installeren en configureren van een smarthomesysteem.

Ook komt de focus steeds meer te liggen op constant innoveren en het analyseren van producten. Data wordt belangrijker. Sommige hotels maken hier al gebruik van. Zij kunnen zien op welke manier de consument licht en water gebruikt. Door deze data te analyseren kan er beter geoptimaliseerd worden wat tot snelle verbeteringen leidt. Doordat er gebruik gemaakt wordt van software is er directe feedback beschikbaar op de instellingen en processen wat leidt tot continue optimalisatie. Dit is mooi te vergelijken met de traditionele printadvertenties en online advertenties. Alles draait tegenwoordig om het optimaliseren van investeringen en processen.

http://groenewegendelft.nl