Source Promo
Image default
Gezondheid

Wat helpt tegen kalknagels

Het is erg vervelend en bovendien besmettelijk: kalknagels. Veel mensen hebben er last van en komen er maar moeilijk vanaf. De teen- of vingernagels zijn geinfecteerd met een schimmel. Deze schimmel veroorzaakt een dikke en brokkelige nagel. De nagel kan gedeeltelijk of helemaal loslaten. Iedereen heeft schimmels, maar als deze de huid of nagel binnendringen kan dit een probleem veroorzaken en kun je er veel last van krijgen. Vooral ouderen en mensen met een lage weerstand hebben vaak last van schimmelnagels, een ander woord voor kalknagels.

Kalknagels behandelen: wat te doen?

Schimmels die kalknagels veroorzaken zijn in principe onschuldige schimmels. Je hebt er geen speciale middelen voor nodig. Maar erg vervelend is het natuurlijk wel. Daarom wil je er het liefste zo snel mogelijk vanaf. Heb je erg veel last of breidt de infectie zich steeds verder uit? Ga dan voor advies naar een arts. Hij kan eventueel antischimmelpillen voorschrijven. Dit is meestal een kuur van drie maanden. Dit werkt echter niet voor iedereen even goed.

 

De beste tips wat helpt tegen kalknagels

Heb je vaak last van kalknagels? Probeer dan de volgende tips eens. Dit zijn eenvoudige en laagdrempelige manieren om te kijken wat helpt tegen kalknagels voor jou. Gebruik geen zeep bij het wassen van je voeten. Doe je dit toch, zorg er dan voor dat de zeep volledig weggespoeld is. Droog je voeten ook goed af zodat er geen vocht achterblijft. Doe iedere dag schone katoenen of wollen sokken aan en draag schoenen die goed ventileren en niet knellen. Ben je in een openbare ruimte zoals een zwembad? Doe dan altijd slippers aan. Met deze tips kom je al een heel eind in je strijd tegen kalknagels.

https://kalknagelbehandelen.nl/wat-doen-tegen-kalknagels/