Source Promo
Image default
Bedrijven

Wanneer is het nodig om je elektra te laten renoveren?

Er wordt al tientallen jaren gebruik gemaakt van elektriciteit vroeger was de elektriciteit natuurlijk veel slechter omdat het nog niet zo veel gebruikt werd, omdat elektriciteit tegenwoordig een groot deel van ons leven is is de kwaliteit van hiervan erg belangrijk. Zodra de installatie van vroeger is verouderd wordt aangeraden deze vervangen, wanneer een installatie van vroeger te lang gebruikt blijft worden is de kans groot dat er kortsluiting ontstaat is soms zelfs brand.

Veroudering

De veroudering van uw elektriciteit kunt u op een paar manieren herkennen. U kunt het vaak zien aan de bedrading in de woning,  deze moet vaak naar 40 jaar wel vervangen worden. Wanneer het huis is voorzien van aluminium bedrading kan het ook voor veel gevaar zorgen, dit komt omdat aluminium na langere tijd brand kan veroorzaken. Daarom wordt aangeraden aluminium bedrading zo snel mogelijk te vervangen.

Repareren

Het is ook mogelijk om de elektrische installatie te laten repareren. Dit is vooral de oplossing als kleine dingen niet meer werken, dit kan je bijvoorbeeld zien op kleine schokjes of wanneer de stoppen in de meterkast doorstaan. Hieraan kan je herkennen of er een kortsluiting op komst is, het is belangrijk om na deze signalen stappen te ondernemen. Wanneer er geen stappen zullen worden ondernomen gaat de situatie verslechteren en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Om te weten of de elektrische installatie aan vervanging toe is kunt u het altijd laten keuren door de elektricien.

Renoveren

Bij renoveren van een elektrische installatie worden alle stopcontact vervangen voor nieuwe, wanneer er veel nieuwe stopcontacten moeten worden geplaatst moet er ook een verandering worden gemaakt in de meterkast. Dan moet er een extra groep erbij komen, dit alles onder spanning in je huis zo gelijk mogelijk te houden zodat er geen spanningspieken kunnen ontstaan en ook geen onderspanning.