Source Promo
Image default
Bedrijven

Zo maak jij jouw terras winterklaar

De herfst is begonnen en dat betekent dat we langzaamaan richting het koude weer van de winter gaan. Het is van belang dat je goed zorgt voor jouw terras, zodat alle spullen langer mee kunnen. Niet alleen de planten en tegels moeten verzorgd worden, ook de terras meubelen hebben een beetje onderhoud nodig. Ga direct aan de slag met onderstaande onderdelen.  Zo kan je sneller genieten van het mooie weer.

Bescherm je planten

Niet alle planten kunnen evengoed tegen de winterse kou en vorst. Let daarom goed op of jouw planten weerstand bieden hiertegen. Zijn je planten niet winterhard? Verplaats ze dan naar een plek zonder vorst, zoals een garage of tuinhuis. Als je planten hebt die je niet kunt verplaatsen plaats je er een doek tegen de vrieskou overheen. Let er wel op dat je planten nog steeds water en licht nodig hebben.

Tegels schoonspuiten

Het kan zijn dat je last hebt van groene vlekken op je tegels. Dit zijn algen die het vochtige weer heerlijk vinden. Het is belangrijk deze algen op tijd weg te halen, omdat ze kunnen zorgen voor glibberige tegels. Hiervoor kan je een speciale groene aanslag reiniger halen, maar je kan ook zelf een schoonmaakmiddel maken. Meng water en azijn 1:1 met elkaar en schrob je tegels goed schoon. Laat het verder opdrogen.

Terras meubelen schoonmaken en opruimen

Poets voordat je je meubelen opruimt ze goed schoon. Dit kan je doen door een sopje te gebruiken en je terras meubelen met een doekje na te gaan. Zorg er vervolgens voor dat je meubelen op een droge plek staan. Je kan ze opstapelen onder een afdak of in het tuinhuis zetten. Als je niet beschikt over een afdak of tuinhuis kan je de meubelen afdekken met een hoes. Let ook op eventuele kussens. Maak ze schoon met textielreiniger en berg ook deze droog op.  

https://www.outsidemeubelen.nl/