Source Promo
Image default
Dienstverlening

Handige tips zodat je elektra veilig is en blijft

Het werken met elektra is niet gemakkelijk. Als je gaat werken met elektra dan kun je niet onvoorbereid zijn. Elektra is erg gevaarlijk en ingewikkeld. Als je verkeerd werkt met elektra dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan zoals brandgevaar en ontploffingsgevaar. Bij het werken met elektra heb je een basiskennis nodig en er zijn een aantal tips die erg handig zijn. Deze tips maken het werken met elektra een stuk makkelijker en veiliger.

Veilige elektriciteits tips die iedereen kan volgen

Zorg voor goede stopcontacten. Een goed stopcontact is erg belangrijk. Als een stopcontact niet goed vast zit en je gaat even wiebelen tot hij past of een verlengsnoer vol met stekkers zit is allemaal niet veilig. Dit kan zorgen voor kortsluiting. Zorg er daarom altijd voor dat als je een loshangend stopcontact ziet, dat je weer goed bevestigd. En een aanrader is een verlengsnoer met een knop zodat je hem aan en uit kunt zetten. Als je een telefoon oplaad en hij is klaar met opladen, haal dan altijd de stekker uit het stopcontact. Een handige tip is ook om te zo nu en dan te checken of er scheuren in de elektriciteitsbedrading zitten. vooral bij stekkers die in telefoons gaan. Menen zetten vaak een stuk tape om een oplader heen als die beschadigt is, maar dat is niet zo veilig. je kan het lieft een nieuwe oplader kopen.

De gevaren van elektriciteit 

Het werken met elektriciteit gaat niet zonder gevaren. De meeste ongelukken met elektrische installaties ontstaan door het werken met ondeugdelijk materiaal. Of doordat er gewerkt wordt zonder een de juiste opleiding, en een gebrek aan ervaring en kennis. Gewone stroom maar ook statische elektriciteit die bijvoorbeeld ontstaat bij laden en lossen van vloeistoffen, kunnen brand en explosies veroorzaken. Dit is erg gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn. Het veilig werken met elektra is daarom van cruciaal belang. Daarvoor heb je de juiste opleiding nodig en/of kennis en ervaring van het vak.