Source Promo
Image default
Bedrijven

Welke grote energieleveranciers zijn er?

Er zijn in Nederland meer dan 30 energieleveranciers op de markt. Energieleveranciers zijn verantwoordelijk voor de levering van energie, het sturen van de rekening voor de leverings- en transportkosten, het beantwoorden van je vragen over de energierekening en het opvragen van de meterstanden. Je bent vrij om je eigen energieleverancier te kiezen. De energietarieven verschillen per leverancier, dus energieleveranciers vergelijken is een slimme keuze. Indien u vragen heeft over het netbeheer dan kunt u contact op nemen met een van de 7 netbeheerders in Nederland  bijvoorbeeld bij enexis klantenservice bellen.

Welke energieorganisatie zijn er?

Zoals gezegd zijn er meer dan 30 verschillende energieleverancier in Nederland. Hieronder een opsomming van enkele bekende organisaties die deze dienst leveren in Nederland. Energieorganisaties werden vaak samen met een van de 7 regionale netbeheerders in Nederland. Indien u hier vragen over heeft dan kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met enexis klantenservice.

Eneco

Is al meer dan 100 jaar actief op het gebied van energie. De wortels van Eneco gaan terug tot de 19e eeuw. In die tijd werd er voor het eerst op ‘grote’ schaal gas en elektriciteit geproduceerd en werden er lokale energiebedrijven opgericht. Deze lokale energiebedrijven werden in de 20e eeuw steeds groter en fuseerden. In 2021 is Eneco een sterk, geïntegreerd, zelfstandig en groeiend energiebedrijf, actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor van Eneco is gevestigd in Rotterdam. Het kan zich voordoen dat Eneco geen antwoord kan geven op al u vragen dan wordt u soms doorverwezen naar een van de netbeheerders bijvoorbeeld enexis klantenservice.

Essent

Al sinds 1909 helpt Essent klanten met hun energiezaken. In de afgelopen 100 jaar is er gezien dat het energiesysteem steeds onderhevig is geweest aan veranderingen. Denk aan de aanleg van het gasnetwerk in de jaren 60, de fusiegolf in de jaren 90, de splitsingswet en de toenemende vraag naar meer duurzame energie. Daarom is Essent in staat om vorm te geven aan de energietransitie. Samen met onze klanten. De energietransitie maakt onderdeel uit van de geschiedenis én de toekomst.

https://nummerklantenservice.nl/enexis/