Source Promo
Image default
Bedrijven

Welke bekende OV organisaties zijn er?

Openbaar vervoer (ov) is personenvervoer dat openbaar toegankelijk is, dit betekent dat iedereen die wil gebruik kan maken van personenvervoer. Openbaarvervoerbedrijven hebben meestal een vervoerplicht, deze verplicht hen iedereen die daar om vraagt te vervoeren. Mits de reiziger het vragende tarief voor betaalt en zich daarnaast aan het gedrag/fatsoensregels houdt. Indien u vragen heeft over het openbaar vervoer, dan kunt u altijd de klantenservice contacteren van de betreffende organisatie, bijvoorbeeld ns klantenservice.

Arriva

Arriva vervoert per bus, trein en waterbus. Arriva is een van de grootste van personenvervoer, actief in 14 Europese landen. In Nederland is Arriva met ongeveer 6.000 medewerkers actief in diverse provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer exploiteert Arriva samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en zijn ook actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring.

HTM

HTM verbindt met trams en RandstadRail de regio Haaglanden. HTM is de bus- en tramvervoerder van Den Haag en omstreken. De trams van HTM rijden van Zoetermeer naar Kijkduin en van Delft naar Scheveningen. Jaarlijks vervoert HTM bijna 85 miljoen reizigers naar hun plaats van bestemming. Op de lijnen 3 en 4 tussen Den Haag en Zoetermeer rijdt HTM sinds een aantal jaren met RandstadRail; moderne en ruime voertuigen zorgen voor een comfortabele reis. HTM verzorgt bovendien de nachtbussen. Iedere dag reizen ruim 100.000 reizigers met de bus in Den Haag.

NS klantenservice

NS verzorgt voor ruim 1,1 miljoen klanten dagelijks de treinreis via 4.800 ritten. NS verzorgt aanvullende diensten, waaronder busvervoer, in de reisketen van deur-tot-deur. Het bedrijf beheert 380 stations en ontwikkelt samen met diverse partners de grote knooppunten van openbaar vervoer tot dynamische stadsportalen. Ruim 230.000 mensen doen dagelijks een aankoop in één van de winkels en horecagelegenheden. Samen met partners in Duitsland, België en Frankrijk vervoert NS klanten ook naar belangrijke Euro. Over ns vragen kunt u altijd contact opnemen met ns klantenservice.

NS International

Wanneer je met de trein naar het buitenland reist, kom je terecht bij NS International. Dit onderdeel van NS zorgt ervoor dat je vanuit alle Nederlandse treinstations naar ruim 2700 Europese bestemmingen kunt reizen. En dat kan heel eenvoudig. Je boekt je treintickets voor de hogesnelheidstreinen Thalys, ICE International, Eurostar en TGV, en Intercity Brussel en Intercity Berlijn gewoon op de website van NS International. Als u vragen heeft over ns internationaal, dan kunt u altijd contact opnemen met ns klantenservice.

https://nl-contact.nl/klantenservice-ns/