Source Promo
Image default
Marketing

Wat zijn zoekwoorden?

Wanneer iemand op bijvoorbeeld Google of een andere zoekmachine iets gaat opzoeken, wordt meestal gezocht op één of meerdere woorden. Op basis van de woorden die je zoekt toont Google een lijst met de meest relevante pagina’s. De zoekwoorden zijn dus de woorden waarmee bijvoorbeeld jouw site gevonden wordt op internet. Om achter de beste zoekwoorden voor jouw site te komen kun je gebruik maken van een zoekwoordenonderzoek. Tijdens een zoekwoordenonderzoek gaat bijvoorbeeld een SEO bureau kijken welke woorden goed aansluiten bij jouw site en waar je op gevonden wordt.

Het zoekwoordenonderzoek

Tijdens het zoekwoordenonderzoek gaat het SEO bureau voor jou kijken met welke woorden je site het meest gevonden wordt. Wanneer je meer bezoekers op je website wilt moet je ervoor zorgen dat je website scoort op de belangrijkste zoekwoorden. Dit doe je door de zoekwoorden en varianten op de zoekwoorden te verwerken in je teksten op de site. Je hebt bijvoorbeeld een telefoonhoesjes webshop. Het woord telefoonhoesjes is dan een belangrijk zoekwoord voor jou omdat dat vaak wordt gezocht. Maar het is lastig om bij deze woorden boven aan te komen. Dit is lastig bij deze zoekwoorden omdat er veel concurrentie is. Dit zijn meestal de short tail-zoekwoorden. Deze woorden zijn een soort verzameling van woorden waar veel op gezocht wordt. Het is meestal een populair zoekwoord, maar het is ook heel breed.

Je website een boost geven

Om meer bezoekers op je website te krijgen kun je de hulp van een SEO of marketing bureau inschakelen. Maar je kunt ook zelf proberen te zorgen dat er meer bezoekers op je website komen of de bezoekers langer blijven hangen. Begin daarom altijd met de hoofdboodschap. Begin meteen met je doel, want bezoekers zijn zo weer weg. Bezoekers willen meteen kunnen zien wat het voordeel voor hun is als ze een product of dienst bij jou aanschaffen. Begin daarom meteen met de hoofdboodschap die duidelijk en vlot te lezen is. Hierdoor ziet een bezoeker direct of hij op het goede adres is bij jouw webshop. Zorg ook bij deze tekst dat de zoekwoorden erin staan, anders ben je niet goed vindbaar tussen de duizenden andere bedrijven.

https://web-wings.nl/zoekwoordenonderzoek-doen/