Source Promo
Image default
Woning en Tuin

De invloed van uw terrein op de keuze van uw zitmaaier

Een zitmaaier aanschaffen is niet iets dat u elke dag doet. Deze maaier gaat bij goed gebruik en net onderhoud jaren mee en ook de prijs is niet van die aard dat u hem regelmatig zou willen vervangen. Bij de Kock machines lopen de prijzen uiteen van € 1500 tot wel € 14000. Afhankelijk van het soort terrein dat u wilt onderhouden met uw zitmaaier wordt de keus voornamelijk bepaald.

Een zitmaaier voor ruw terrein

Een maaier voor ruw terrein heeft andere eisen dan de maaier voor uw golfbaan-perfecte recht toe rechtaan gazonnetje. Als er hoog en zwaar gras staat wilt u bijvoorbeeld waarschijnlijk het liefst een benzine aangedreven zitmaaier. Een elektrische zitmaaier heeft namelijk vaak meer moeite om door stug gras heen te maaien. Daarnaast kan de benzine maaier eenvoudig worden bijgetankt als hij halverwege het weiland door zijn brandstof heen is. Als u heel wat hobbels en bobbels te overwinnen hebt is het misschien ook handig om te kijken of een vierwiel aangedreven maaier iets voor u is.

Een zitmaaier voor het preciezere werk

Als u een strak vlak gazon heeft kunt u kiezen voor een gewone tweewiel aangedreven maaier. Ook is dan de keuze voor een elektrische maaier waarschijnlijk eerder gemaakt. Als u toegang heeft tot groenen stroom en uw terrein is haalbaar voor een elektrische maaier dan zult u deze uiteraard kiezen met het oog op het milieu. Die ruwe berm kunt u dan sowieso beter laten staan voor de biodiversiteit en de insecten.

Kies voor de frontmaaier voor de details

Naast de keuze voor elektrisch en de aandrijving kunt u kijken of u ook nood heeft aan een frontmaaier. De frontmaaier heeft het maaigedeelte voorop de machine zitten. Hierdoor kunt u altijd precies zijn waar u maait. Dit is handig als u op uw gazon veel obstakels tegenkomt. Denk hierbij aan speeltoestellen, zware tuinmeubels of andere tuinelementen. Ook onder struiken en laaghangende takken komt u met een frontmaaier beter bij het te maaien gras.