Source Promo
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe kies je de juiste bureaustoel voor jouw thuiswerkplek?

De coronacrisis heeft de meeste van ons meer laten thuiswerken dan normaal. Voor de een een vloek, voor de ander een droom die uitkomt. Maar voor elke thuiswerker is een goede bureaustoel essentieel. Maar hoe kies je de juiste ergonomische bureaustoel voor jouw thuiswerkplek? Waar moet je op letten? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe ook jij de beste bureaustoel voor jouw thuiswerkplek kan kopen. 

Hoe lang zit jij per dag op een bureaustoel?

Afhankelijk van het soort werk dat je doet zit je langer of korter op je bureaustoel. De kwaliteit van bureaustoelen kan een grote invloed hebben op de tijd die je comfortable op een bepaalde stoel kan doorbrengen. Fabrikanten delen bureaustoelen meestal in op drie categorieën: 

  • 1 tot 3 zituren per dag
  • 3 tot 6 zituren per dag
  • Meer dan 6 zituren per dag

Je kan stellen dat de hoogte van het aantal zituren veel zegt over de kwaliteit van je toekomstige bureaustoel. Het kan nooit kwaad om een stoel te kiezen die meer uren heeft dan jij erop gaat zitten. Andersom is het met klem afgeraden om een stoel te kiezen die geschikt is voor minder uren dan je daadwerkelijk zittend gaat doorbrengen. 

Welk soort rugleuning heb je nodig?

In grote lijnen kan je de soorten rugleuning van een bureaustoel onderverdelen in drie categorieën. Elk heeft zijn eigen voordeel maar over het algemeen kan je prima stellen dat een verstelbare rugleuning de voorkeur geniet. Verstelbare rugleuningen geven je de beste ondersteuning gedurende je hele werkdag. 

Gestoffeerde rugleuningen zijn voor de ene gebruiker een perfecte match terwijl de ander er zich oncomfortabel op voelt.Voordeel van gestoffeerde rugleuningen is dat ze over het algemeen goedkoper zijn dan verstelbare rugleuningen. Nadeel is dat ze één vaste vorm hebben, daar moet het lichaam van de gebruiker precies oppassen.

Rugleuningen met netbespanning zijn een mooie tussenweg tussen de bovengenoemde varianten. Netbespanning past zich enigszins aan op basis van de gebruiker maar heeft niet het hoge prijskaartje dat veel bureaustoelen met verstelbare rugleuningen hebben. 

Armleuningen: Een rits aan opties

Armleuningen lijkt een eenvoudig onderdeel van je bureaustoel maar als je goed kijkt zijn er allerlei opties te koop. Van armloze stoelen tot compleet verstelbare armen. Vooral verstelbare armen hebben een rits aan opties: In hoogte, breedte én hoogte, diepte en zelfs volledig draaibaar. Hoe meer flexibiliteit hoe groter de kans dat een bureaustoel precies afstelbaar is op jouw werkhouding. 

Lendensteun om rugpijn te voorkomen

Een lendensteun kan je helpen om rugpijn te voorkomen. De beste variant hierop is een volledig instelbare lendensteun zodat deze optimaal vormt op basis van jouw lichaam. De meeste bureaustoelen met lendensteun zijn dan ook instelbaar. 

Uitstraling, smaak en design

Om smaak valt niet te twisten. Als je een aantal bureaustoelen hebt gevonden die aan je eisen voldoen kan het design van de stoel doorslaggevend zijn. Kies dan ook een stoel met een uitstraling die past bij je werkplek, zo ben je er ook blij mee als je er even niet op zit.