Source Promo
Image default
Beauty en verzorging

Wat is een hamamdoek?

U heeft vast weleens gehoord van een hamam. Deze Turkse badhuizen kennen een lange traditie als ontmoetingsplaats. Als droogdoek en omslagdoek gebruikten de bezoekers een hamamdoek. Maar een hamamdoek is een dunne, grote handdoek die veel meer toepassingen kent. U kunt ze als handdoek gebruiken, en toch zijn hamamdoeken erg licht in gewicht. Heel makkelijk dus om mee te nemen naar de sauna, het strand, op reis of op een dagje weg. Hamamdoeken zijn inmiddels geliefd als strandlaken, als kleed om op te picknicken, en zelfs als dekentje op de bank.

Welke hamamdoek past het best bij u?

De hamamdoek is mede zo divers in gebruik, doordat er verschillende soorten zijn. Om ook u van de perfecte hamamdoek te kunnen laten genieten, hebben we diverse hamamdoeken in ons assortiment opgenomen:
Bamboe hamamdoeken. Hamamdoeken van bamboe zijn de zachtste hamamdoeken die er zijn. Ze ventileren super en gaan bijzonder lang mee.

  • Katoenen hamamdoeken. De lichtgewicht topper is de katoenen hamamdoek. Naast dat ze heel weinig wegen, drogen ze ook zeer snel. Daarnaast kunnen ze veel vocht absorberen.
  • Grote hamamdoeken. Soms is groter beter. Bijvoorbeeld als strandlaken, extra groot picknickkleed, of als super comfortabele, grote omslagdoek.
  • Hamam strandlakens. Groot en toch licht van gewicht. Deze neemt u gemakkelijk mee in uw tas. Om het zomerse gevoel compleet te maken, zijn onze hamam strandlakens er in extra vrolijke kleuren en prints.
  • Sauna hamamdoeken. Uitermate geschikt om overtollig zweet op te nemen zijn onze sauna hamamdoeken. Door het zorgvuldige ontwerp blijven ze toch op ieder moment luchtig aanvoelen. Onmisbaar als u een liefhebber van de sauna bent

Zegt u wellnesscentrum, zegt u hamamdoek

Hoewel de hamamdoek op steeds meer plekken opduikt, wordt ze nog altijd het meest gebruikt in een wellnesscentrum of sauna. Ongeacht het soort hamamdoek is deze namelijk zacht genoeg om u mee af te drogen, groot genoeg om comfortabel op te zitten, en flexibel genoeg om heerlijk rond uw lichaam te wikkelen. De speciale sauna handdoeken gaan hierin een stapje verder in uw comfort, maar naar de sauna zonder een hamamdoek van welke soort dan ook, daarmee doet u uzelf tekort. Doordat hamamdoeken zo dun zijn, zijn ze ideaal om te dragen in een warme ruimte. Veel comfortabeler dan een dikkere handdoek. Uw gehele bezoek aan het wellnesscentrum blijft de hamamdoek luchtig en fris, zo kunt u op en top genieten van een ontspannen uitje.

https://badgoedtextiel.nl/hamamdoeken/