Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Wat is Digital Marketing?

Digital Marketing is niet geheel onlogisch in het digitale tijdperk waarin wij ons tegenwoordig bevinden. De vraag is, wat is Digital Marketing eigenlijk? Volgens Content marketing Management is dit de beste omschrijving voor Digital Marketing: Digital Marketing is de discipline waarmee de marketingdoelstellingen van een onderneming worden gerealiseerd via online en interactieve media, kanalen en concepten. Digital Marketing is gericht op realisatie van klantkennis en waarde van de klant. Het uitgangspunt daarbij is het bouwen van een duurzame relatie met (potentiele) klanten door in dialoog met hen te zijn. Wie dit begrijpt, weet meer dan je denkt.

Digital Marketing eenvoudiger verklaard

Waarschijnlijk wordt met Digital Marketing bedoeld dat met ondersteuning van alle, digitale (lees online en offline) beschikbare middelen on contact wordt getreden met de doelgroep in de taal van de doelgroep. Dit met als doel de doelgroep te binden. Vaak lukt dit het best in een dialoog (bijvoorbeeld interactief via on- of offline beeldscherm of via een blog). Om het duidelijk te maken volgt hier een voorbeeld.

Digital Marketing via interactieve media

Je probeert in eerste instantie klanten binnen je doelgroep te lokken om in actie te komen. De eenvoudigste en nog steeds sterkste middelen zijn TV, krant, bushokjes en dergelijke. Alle voorzien van een “worst” waarin je doelgroep graag hapt. Bijvoorbeeld, wanner hij of zij klant wordt, wordt dit beloond met een speciale klantenkaart (bijvoorbeeld voorzien van een RFID-chip). Met deze klantenkaart krijg je slechts aanbiedingen die speciaal jij wilt hebben, inclusief de voordelen als een extraatje of korting. Om de kaart te activeren, moet je naar de website van de adverteerder en daar worden direct je voorkeuren gevraagd, inclusief een beloning die je graag ontvangt. Zo wordt de kaart individueel, in dialoog, op je toegespitst. Iedere keer dat je de kaart gebuikt om wat op te zoeken of iets te kopen, wordt dit bijgehouden, zo ontstaat een steeds meer toegesneden profiel. In de winkels die bij de aanbieders staan digitale, interactieve, touchscreen-schermen, die op vertoning van je kaart direct een persoonlijk bericht tonen, met aantrekkelijke aanbiedingen die exact bij je profiel passen. Via eenvoudige interacties op het touchscreen-scherm kunt u daarop ingaan, ze verwijderen en eventueel uw voorkeur aanpassen. Op deze manier is er een perfecte dialoog tussen leverancier en klant. De leverancier is daardoor instaat om exact op maat, welhaast in de taal, van zijn individuele klant met hem of haar te communiceren. En da klant voelt zich begrepen en is “trots” dat alleen hij dergelijke informatie krijgt. Misschien dat nu wat duidelijker is wat Digital Marketing is.