Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Duidelijkheid over hoogte salaris

Wanneer men op zoek is naar een baan is internet waarschijnlijk het medium waar de eerste oriëntatie plaatsvindt. Je zult dan vast en zeker vacatures tegen komen waar een mooie tekst is bijgeplaatst. ‘Prettige werksfeer’ en ‘staat mooi op het CV’ bijvoorbeeld. Ook wordt er vaak wel wat gezegd over het salaris. Echter wordt er zelden een bedrag genoemd. Meestal staat er iets in de trant van ‘marktconform salaris’. Maar hoe weet je nou wat een marktconform salaris is? Daar schiet je dus niet heel veel mee op. En ook al heb je een idee van het bruto loon, wat je er uiteindelijk onder de streep aan over houdt is toch het belangrijkst. Hoe kom je nou aan die informatie?

Een mogelijkheid is om gewoon contact op te nemen met het bedrijf. Voor dat de vacature is geplaatst is er vaak een profiel gemaakt met de vereisten waaraan de sollicitant moet voldoen en meestal is er ook wel richtlijn over de hoogte van het salaris bekend. Echter zal lang niet elk bedrijf die informatie aan je willen geven en bovendien wil je natuurlijk niet meteen overkomen als iemand die het alleen voor het geld, mocht de functie uiteindelijk krijgen. Misschien niet de meest handige optie dus.

Een andere en waarschijnlijk betere optie is om het te checken op het internet, bijvoorbeeld via een loonwijzer. Er zijn een aantal websites die een soort database bijhouden wat betreft de salarissen. Dan kun je kijken wat andere mensen met dezelfde functie verdienen. Dan heb je gelijk een idee wat je ongeveer kan verwachten van de functie qua salaris. Wel verschilt het per cao wat je er uiteindelijk aan over houdt. Werknemers die te maken hebben met de bouw cao hebben waarschijnlijk andere regels wat betreft belasting dan werknemers die in de advocatuur zitten.

http://www.cbbs.nl