Source Promo
Image default
Dienstverlening

Wanneer moet je een Incasso advocaat inhuren als bedrijf

Ieder bedrijf zal er wel eens mee te maken krijgen, een ander bedrijf betaald zijn facturen niet op tijd. Het is vaak een grote stap om een incasso advocaat in te huren, maar soms is dit wel echt nodig. Een incasso advocaat kan er persoonlijk voor zorgen dat de factuur zo snel mogelijk alsnog betaald wordt door het desbetreffende bedrijf. Ook kan het zijn dat particuliere klanten niet op tijd betalen. Ook dan kan een incasso bedrijf goed van pas komen

 

De afweging over inschakelen van juridische hulp

Het is een belangrijke afweging voor een bedrijf om juridische hulp in te schakelen als bedrijf. Als een klant een langdurige achterstand heeft dan kan het soms om grote bedragen gaan. Echter is het voor bedrijven toch een grote stap om hulp in te schakelen omdat je de klant ook niet graag kwijt wilt raken. Het dan ook belangrijk om met een betrouwbaar bedrijf in zee te gaan om juridische hulp te kunnen verlenen.

 

Incasso advocaat helpt bij regels bij betalingen

Sinds 2013 is er een nieuwe wet ingetreden die bepaald heeft hoe lang een factuur open mag staan. Tussen bedrijven is dit maximaal 30 dagen. Het kan echter ook zo zijn dat jij als bedrijf andere afspraken hebt gemaakt, dit is ook toegestaan. Twijfel je over het feit of je een incasso bureau mag inschakelen, dan mag dit dus na 30 dagen, maar niet als je iets anders hebt afgesproken. Het is overigens helemaal niet raar om een bureau in te schakelen omdat de facturen tussen bedrijven vaak hoog kunnen oplopen.

 

https://openlegal.nl/incasso-advocaat/