Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Waar let je op bij nieuwe gordijnen?

Juist omdat Gordijnen zo bepalend zijn voor je gehele interieur, is het goed om de juiste afwegingen te maken. De grootte van je ramen bijvoorbeeld, en de kleur van je muren. Wat zou je willen uitstralen? Een warme, gezellige sfeer? Of liever een frisse, strakke setting? Niet alleen de grootte en den kleur van de gordijnen zijn dan van belang. Ook het materiaal van de gordijnen is een belangrijke factor voor je keuze. Want, hoe doorlatend mogen de gordijnen zijn? Kies je bijvoorbeeld voor vitrage of in between gordijnen?

Vitrage of in between?

Natuurlijk zetten we de verschillen tussen Vitrage en Inbetween even op een rijtje. Het grootste verschil zit namelijk in de doorlatendheid van deze gordijnen. Wil je lichtval in huis helemaal tegenhouden? Kies dan voor de inbetween gordijnen. Een inbetween op maat filtert het daglicht én beperkt de inkijk. Dat wil zeggen dat je van buiten moeilijk naar binnen kunt kijken. Een inbetween zit qua stofdikte en -transparantie tussen een vitrage en een overgordijn in. De hoeveelheid lichtinval en de mate van privacy die geboden wordt is afhankelijk van de dikte stof. Vitrage is dus net iets dunner en laat meer daglicht binnen. e natuurlijke en warme stoffen zorgen voor een aangename lichtinval. Ook voorkom je met vitrages op maat een deel van de inkijk. Op deze manier kan je vrij door je huis bewegen zonder dat anderen alles kunnen zien.

Eerst kijken, dan kopen

Zeker bij gordijnen is het aan te raden om de stoffen eerst eens te bekijken en te voelen. Op die manier krijg je een goed idee van de kwaliteit, de structuur en de doorlatendheid van de stoffen. Ook de kleuren kun je op die manier eens in daglicht bekijken. Neem vooral eens een paar stukjes stof mee om ook op de gewenste locatie te bekijken wat het best past. Laat ze daarnaast op maat maken door een specialist. Op die manier weet je zeker dat je gordijnen koopt waar je nog jaren plezier van hebt.

https://www.raamdecoratie.com/