Source Promo
Image default
Kinderen

Waarom regenlaarzen voor kinderen zo onmisbaar zijn

Een regenachtige dag brengt veel plezier voor kinderen. Zo kunnen ze in plassen water spelen of rennen door het natte gras. Dit alles is enorm leuk voor kinderen, maar ouders houden vaak hun hart vast wanneer hun kinderen (en hierbij vaak jongens) met schone schoenen door de regen gaan. Dit komt omdat normale schoenen vaak niet bestendig zijn tegen deze regenachtige omstandigheden. Schoenen die door de regen gaan moeten namelijk bestand zijn tegen alle sneeuw, regen of modder waar kinderen doorheen rennen. Een paar goede jongens regenlaarsjes vinden is dan ook een echte must, maar ze zijn niet altijd even goed te vinden. In dit artikel worden alle voordelen van jongens regenlaarsjes op een rijtje gezet waardoor jij de perfecte regenlaarzen kan vinden.

Hoe kies je de beste regenlaarzen?

Zoals hierboven al gezegd werd zijn regenlaarzen ideaal voor spelende kinderen. Ze zijn namelijk veel meer bestendig tegen het slechte weer waar kinderen zich in kunnen bevinden. Kinderen houden zich namelijk niet bezig met of hun schoenen vies worden of kapot gaan, ze zitten vaak in het moment zelf en denken achteraf pas na. Regenlaarzen moeten dan ook bestendig zijn tegen alle weersomstandigheden waar een kind zich in begeeft. Hieronder zijn een aantal criteria waar je op kan letten als je regenlaarzen wil aanschaffen:

  • Stevigheid: Zoek naar regenlaarzen die gemaakt zijn van materialen die niet scheuren of lekken. Hierdoor gaan ze regenlaarzen lang mee en zullen kinderen geen natte voeten krijgen wanneer ze de regenlaarzen dragen.
  • Isolatie: Hiernaast is het belangrijk dat de laarzen isolatie bieden zodat kinderen geen koude voeten krijgen als ze de regenlaarzen dragen.
  • Flexibiliteit: Kinderen houden ervan om te rennen en hierbij zijn flexibele regenlaarzen dan ook een echte must. Stijve regenlaarzen zitten namelijk niet lekker. Onze tip is hier om te zoeken naar materialen zoals rubber of synthetisch materiaal.
  • Antislip: Door de regen kan de ondergrond waar kinderen op spelen erg glad worden. Hierdoor is het belangrijk om laarzen te vinden met antislipzolen.

Kinder regenlaarzen

Onze tip

Ook al draag je regenlaarzen niet het hele jaar door, het is toch fijn om goede regenlaarsjes aan te schaffen. Onze tip ligt hier bij de regenlaarsjes van Shoesme. Deze Shoesme regenlaarzen zijn gemaakt van 100 procent natuurrubber. Hierdoor zijn ze enorm flexibel maar ook duurzaam. De regenlaarsjes hebben een diep profiel waarbij de antislip op de schoen super goed is. Daarnaast kan je ook kiezen voor modellen met een fleecesok in de laars. Hierdoor is hij geschikt voor niet alleen de warmere dagen, maar kan je kind hem ook aandoen wanneer de temperaturen dalen. Als laatste zit er op de laarsjes ook een reflector bevestigd waardoor je kind ook veilig in het donker is. Kortom, ideale Shoesme regenlaarzen!

Gerelateerde artikelen

De babykamer in Scandinavische stijl: een plek voor rust, creativiteit en groei

Deze fietsaccessoires zijn het beste voor kinderfietsen

Voorkom een foto dag ramp met schoolfotograaf Amsterdam