Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Surfen in Portugal

In Portugal is bijna alles mogelijk, je kan hier zeer veel bezienswaardigheden bezoeken, een feestvakantie houden, maar je kan ook de prachtige stranden gaan ontdekken. Daarnaast kan je op een aantal stranden in Portugal ook nog eens surfen, Portugal is namelijk met zijn lange kust de ideale plek om te gaan surfen.

Surfen is een sport met lastige technieken en je al eerst veel moeten oefenen voordat je dit onder de knie hebt. Als beginnende surfer is het dan ook zeker leuk om met een grote groep mensen op een soort surfkamp te gaan. In de zomer zijn deze er heel veel en zo kan jij leren surfen. Dit hoeft natuurlijk niet, je kan bijvoorbeeld ook zelf aan de slag gaan en lessen nemen. En als gevorderde kan je natuurlijk gewoon gaan surfen zonder dat je lessen nodig hebt, Portugal is daar immers een ideaal land voor. Als je wilt gaan surfen, dan is een last minute naar Portugal dan ook zeker een aanrader.

Portugal heeft een aantal gebieden waar je zeer goed kunt surfen en deze zullen hieronder genoemd worden. Allereerst Praia de Figueira, dit strand bevindt zich in het zuidwesten van de Algarve en je kunt hier zeker goed surfen. Praia de Odeceixe ligt in het westen van de Algarve en het is relatief klein, maar het biedt daarentegen wel goede mogelijkheden om te gaan surfen. Een beroemde surfplek is de Praia de Amado en ook dit strand bevindt zich in het westen van de Algarve. Praia do Guincho is een plek voor gevorderde surfers, vanwege de onderstroom. In dit surfparadijs heb je hoge en wilde golven en het bevindt zich in het westen van Lissabon. Daarnaast bevindt Praia da Ribeira de llhas zich ook in het westen van Lissabon, het is een beroemde surfplek en hier wordt zelfs geregeld het World Championship Surfing gehouden. Ten slotte heeft Praia Baleal goede golven voor de watersport, inclusief het surfen. Het is een zeer goed plek voor beginners, omdat de golven vrij voorspelbaar zijn.

Wil jij ook een surfvakantie? Overweeg dan zeker een last minute in Portugal, met al de prachtige stranden kan je hier zeker goed leren surfen.

http://lastminuteportugal.nl/