Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Onzichtbaar glas

Recent heeft een glaswerker het voor elkaar gekregen om een ruit te ontwerpen waarvan de afwerking niet zichtbaar is. Onzichtbaar is dus niet helemaal waar, de glasplaat is nog te zien. Maar de overgang van raam naar omlijsting is helemaal verdwenen met deze techniek. Helemaal onzichtbaar moet je ook niet willen natuurlijk, niet zo praktisch ook…

De techniek zorgt dus voor een onzichtbare plaatsing in de ruimte. Het raamprofiel wordt volledig onzichtbaar verwerkt achter de buitenmuur en onder de vloer. Door gebruik te maken van een overschilderbare afwerkingen van gips en kwalitatief hout sluiten de ramen naadloos aan bij het interieurs van de woning. De overgang is volledig verdwenen. Een soortgelijke afwerking was eerder al mogelijk, met het verschil dat de technieken toen nog ontoereikend waren. Als het raam kapot ging moest gelijk de hele ruit vervangen worden. Met deze techniek kan er bij glasherstel ook een deel van de ruit worden vervangen.

Met name voor moderne woningen zeer interessant. In nieuwbouwwoningen zie je als steeds vaker grote glaspartijen en dergelijke. Dit is echt iets van de moderne architectuur. De grens tussen binnen en buiten vervagen wordt vaak als uitdaging gezien. Toch zaten die afwerkingen een volledige vervaging van deze grens nog weleens in de weg. Met deze ‘onzichtbare’ ramen is misschien wel een grote doorbraak gecreëerd voor architecten van moderne woningen.

Op dit moment bevindt deze techniek zich nog in beginnende fase. Het wordt eerst vooral getest en de productie vindt nog plaats op kleine schaal. Er wordt nog bekeken wat de aanvullende opties van deze techniek zijn. Dubbel glas of zonwerend zou namelijk ook mogelijk moeten zijn. Zeker op het gebied van isolatie een vooruitgang. Als de techniek geoptimaliseerd is kan het misschien op grote schaal worden geproduceerd en kan iedereen ervan profiteren. Tot dan is het nog even afwachten.

http://glasned24.nl