Source Promo
Business / Marketing and Advertising

SEO RalfvanVeen

Wat doet een SEO freelancer?

Een SEO freelancer begint met de technische SEO, deze speelt zich voornamelijk af onder de motorkap van de website. Dit maakt het echter niet onbelangrijker dan SEO-content of linkbuilding. Het is een belangrijke randvoorwaarde voor elk SEO traject. Het is een groot onderdeel van een SEO traject op de lange termijn doordat het de manier bepaald waarop de crawlers van Google de website lezen.

Door middel van technische SEO wordt het makkelijker gemaakt voor zoekmachines om de website te scannen en indexeren. Hierbij wordt het tevens eenvoudiger gemaakt om de relevantie voor een zoekopdracht te bepalen.

Door een goede techniek kunnen de blokkades van een website worden verbetert. Een aantal hiervan zijn:

–       Laadtijd: Hoelang heeft de pagina nodig om te laden?

–       Indexatie: Kunnen de zoekmachines de pagina’s goed lezen?

–       Duplicate content: Staan er bepaalde pagina’s twee keer op de website?

Voldoet jouw website aan de technische voorwaarden? Creative Ambition doet graag een SEO-analyse om de mogelijkheden te ontdekken. Neem hiervoor contact met ons op!

WordPress SEO door een SEO freelancer

Bij de werkzaamheden van een SEO freelancer in rotterdam hoort ook het proces van het verkrijgen van kwalitatieve links naar jouw website bij. Hierbij wordt er (steeds meer) de nadruk gelegd op de kwaliteit van de links. Een website die naar jouw website linkt moet betrouwbaar en relevant zijn. Dit is wat linkbuilding zo lastig, maar op hetzelfde moment heel interessant maakt. Door linkbuilding wordt het effect van SEO-content en techniek versterkt.

Relevante links

Zoekmachines hechten er waarde aan wanneer de website die naar jouw website linkt relevant is. Het hebben van relevante links leidt tot twee voordelen:

–       Het zorgt voor een hogere positie in de zoekresultaten pagina

–       Het zorgt voor bezoekers die via de andere website (waar de link op staat) naar jouw website gaan.

Interne links

Wanneer een website goed werkende interne links heeft wordt het voor de bezoeker makkelijker gemaakt om door de website te navigeren. Dit komt doordat je verwijst naar andere interessante pagina’s op je website. 

Hiernaast zorgt dit er ook voor dat de zoekmachines de website makkelijk kan begrijp en scannen. Dit maakt dat de zoekmachines beter begrijpen wat er op de pagina’s staat. Een goede interne linkstructuur heeft een sterke invloed op de vindbaarheid van belangrijke pagina’s.

Het is voor iedere WordPress SEO traject belangrijk dat er kwalitatieve links worden verkregen van andere websites naar de website die hoger in Google wilt komen. Benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen de zoekmachines? Neem eens contact op met Ralf van Veen. Een specialist op het gebied van SEO.

https://ralfvanveen.com