Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Je tanden goed verzorgen

Je tanden goed verzorgen

We worden allemaal geboren zonder tanden en een deel van de mensen gaat ook weer dood zonder (eigen) tanden. Toch zijn tanden een heel belangrijk deel van je lichaam en kun je moeilijk zonder. We gebruiken onze tanden voornamelijk om te eten en om goed te kunnen praten. We hebben maar twee sets aan tanden in ons leven, waarvan we vooral met de laatste een lange periode moeten doen. Wanneer je ongeveer een half jaar oud bent, krijg je je eerste tanden, dit zijn de melktanden. Als je vervolgens ongeveer zes jaar oud bent, beginnen je tanden uit te vallen en krijg je er ‘grote-mensen-tanden’ voor in de plaats.

Met deze tanden moet je de rest van je leven doen en het is daarom van groot belang dat je goed omgaat met je tanden. Dit begint al bij het zo min mogelijk blootstellen aan dingen die schadelijk zijn voor de tanden. Frisdrank is bijvoorbeeld slecht, omdat het bestaat uit suikers en zuren die het tandglazuur op kunnen lossen. Ook roken is slecht voor je gebit en kan zorgen voor een verkleuring van de tanden. Het gaat niet alleen om eten, maar ook om gewoontes. Zo is het bijvoorbeeld heel slecht om dingen open te scheuren met behulp van je tanden, want dit kan leiden tot barsten of scheuren. Ook een tongpiercing is niet goed voor je gebit, een piercing is namelijk een bron voor bacteriën en kan dingen in de mond beschadigen.

Dit waren een aantal dingen die je niet moet doen, maar wat moet je dan wél doen? Zoals je waarschijnlijk wel weet, is het belangrijk om je tanden twee maal daags te poetsen. Doe dit met aandacht en lang genoeg, anders heeft het niet het gewenste effect. Je hebt er misschien niet altijd zin in, maar een wortelkanaalbehandeling of een extractie kies is ook niet iets waar je naar uitkijkt!

https://orfeokliniek.nl