Praktische informatie voor een vakantie naar Spanje

Steeds meer Nederlanders gaan op vakantie naar Spanje, toeristen ontdekken dat je er niet alleen maar heen kan voor de zon of het strand, maar dat er ook genoeg te ontdekken is over de Spaanse cultuur, het heerlijke eten, de diverse natuur, de kunstwerken van beroemde kunstenaars en de diverse steden. Wanneer je bijvoorbeeld besluit een last minute naar Spanje te boeken, dan zijn er een aantal zaken die van belang kunnen zijn.

Allereerst het vervoer naar Spanje, je kan natuurlijk met het vliegtuig gaan en de reis is dan relatief kort. Ook met de auto is erg goed mogelijk, dit is wel een lange rit en wordt vaak in meerdere dagen gereden. Bedenk hierbij wel dat er in Spanje ook tolwegen zijn en dat je dus wel altijd kan betalen. Een andere optie is om naar Frankrijk te gaan en vanaf daar met een autoslaaptrein verder te gaan, dit is mogelijk naar deze steden: Avignon, Biarritz, Narbonne en Toulouse. Als je naar het buitenland op vakantie gaat moet je natuurlijk ook altijd een aantal reisdocumenten bij je hebben, voor een vakantie in Spanje heb je in ieder geval een geldig paspoort of een geldige Nederlands Identiteitskaart nodig. Ook  hebben kinderen een eigen reisdocument nodig, een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.

Er zijn een aantal zaken genoemd waar je goed om moet denken bij een last minute in Spanje, maar natuurlijk ook als je er pas over een tijd naar toe gaat. Heb je een last minute geboekt? Dan is het van belang dat je je zo snel mogelijk goed inleest, zodat je niet voor verassingen komt te staan, je wilt je paspoort natuurlijk niet vergeten. Er zijn nog wel meer zaken waar je om moet denken bij een vakantie in Spanje, lees daarom voor de vakantie nog veel over een aantal zaken, waardoor je niet voor verassingen komt te staan.

http://lastminutespanje.nl/