Source Promo
Image default
Financieel

Overwaarde huis opnemen en flink verbouwen

Wanneer de woningwaarde van jouw koophuis hoger is dan de hypotheekschuld, dan heb je overwaarde. Dat komt doordat de waarde van je huis is gestegen of je een deel van de hypotheek hebt afgelost. Nu blijft alleen de vraag over wat je kunt doen met deze overwaarde. De meeste mensen kiezen ervoor de handen uit de mouwen te steken en eens flink aan de slag te gaan met het verbouwen van hun huis.

 

Verbouwing financieren

Wil je de overwaarde van jouw huis opnemen om een verbouwing te kunnen financieren? Dan moet je bestaande hypotheek verhogen. Hiervoor kun je terecht bij een onafhankelijke adviseur. Je moet namelijk ook rekening houden met hypotheekrente en dergelijke. Daarnaast moet je ook kunnen aantonen dat je het geleende geld ook écht voor de verbouwing gaat gebruiken.

 

Handige tips voor verbouwing bij overwaarde huis opnemen

Heb je besloten dat het voor jou een slimme zet is om de overwaarde van jouw huis te gebruiken voor een verbouwing? Dan is het aan te raden rekening te houden met een aantal kleine puntjes waar je zelf misschien niet snel bij na zou denken. Overweeg om energiebesparende maatregelen te nemen bij de verbouwing. Het is een flinke investering, maar op lange termijn heb je er alleen maar baat bij. Ook is het slim om een overzicht te bewaren van alle uitgevoerde werkzaamheden en bijpassende kosten. De overwaarde van jouw huis opnemen is iets wat secuur moet gebeuren, probeer daarom je hoofd koel te houden door alles overzichtelijk te bewaren.

 

https://rockethypotheken.nl/overwaarde-opnemen/