Source Promo
Image default
Bedrijven

Minder koolhydraten eten

Een koolhydraatarm voedingsschema volgen houdt in dat je gaat minderen in het aantal koolhydraten dat je per dag binnen krijgt. Koolhydraatarm betekent niet dat je geen koolhydraten meer moet eten. Bepaalde voedingsproducten bevatten namelijk veel koolhydraten die weer essentiële vitaminen, vezels en mineralen bevatten. Deze vormen dus ook een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding.

Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels. De darmen zetten koolhydraten om in glucose. Alle koolhydraten verhogen dus je bloedsuikerspiegel. Vooral diabetes patiënten moeten dus goed opletten wat ze wel en niet kunnen eten hiervan. Daarnaast heb je langzame en snelle koolhydraten. De langzame verteren traag in onze maag en darmen. Het voordeel is weer dat ze geleidelijk energie vrijgeven. Snelle koolhydraten worden snel opgenomen in het bloed, waardoor de bloedsuikerspiegel snel kan stijgen. Je vindt deze koolhydraten vooral in snoep, frisdrank en koekjes, maar ook in witte pasta en witbrood. Ze zorgen voor een snelle energie boost.

Een koolhydraatarm voedingsschema volgen

Koolhydraatarm betekent in het algemeen dat je minder dan 130g koolhydraten per dag binnenkrijgt. Dit type voedingsschema is niet voor iedereen geschikt, bijvoorbeeld voor kinderen. Het zou dan de groei kunnen beïnvloeden. Vooral voor mensen met diabetes type 2 (type 1 in mindere mate) kan een koolhydraatarm voedingsschema ze enorm helpen. Het kun hun helpen met hun gewicht, de bloedsuikerspiegel en verlaagt het risico op hartaandoeningen. Het voedingsschema kan je helpen om een gezonde balans te behouden door minder koolhydraten te eten. Elke dag krijg je de keuze uit voedingsmiddelen met verschillende hoeveelheden koolhydraten. Je kunt dan zelf beslissen wat het beste voor jou werkt.

https://voedingschema.nl/koolhydraatarm-voedingsschema/