Source Promo
Image default
Onderwijs

Muziek op de basisschool

Muziek is een vorm van kunst die je op een andere manier leert en leert te gebruiken dan bijvoorbeeld tekenen of schilderen. Muziek is iets wat bijna iedereen wel mee krijgt in zijn dagelijkse leven, of je nu altijd oortjes in hebt of dat toevallig de radio aanstaat op de plek waar je vaak komt. Het is vaak iets waar veel mensen zich mee bezig houden en in geïnteresseerd zijn. Je kan ook zeker wel zeggen dat de muziek van iemand redelijk persoonlijk is. Veel mensen hechten waarden aan muziek of verbinden het met een bepaalde betekenis. Wanneer ze het nummer dan weer horen, komt de gebeurtenis en het gevoel erbij weer terug om hoog. Het kan dus zeker persoonlijk worden dan.

Muziek workshops

Muziek is iets wat je kan leren, of het nu gaat om het schrijven van teksten of het bespelen van een instrument. Het is allemaal leerbaar. Wel is het vaak zo dat als je op jongere leeftijd er mee begint het makkelijker is om te leren dan latere leeftijd. Muziek les op de basisschool is dus zeker een goed idee, zo leer je de kinderen kennis maken met muziek en al de opties. Ook is het een manier van anders denken, en het uiten van je gevoel. Het is niet hetzelfde als rekenen, taal of geschiedenis. Het is een andere manier van denken, een creatieve manier en dat is ook goed voor de ontwikkeling van een kind.

Workshops op scholen

Een muziek les is soms iets te veel gevraagd. Je wilt je niet meteen binden aan een jaar lang les, vooral als je niet eens weet wat het precies inhoud en of je het eigenlijk wel leuk gaat vinden. Een workshop is hier ideaal voor. Zo heb je een paar maanden een aantal lessen in het gene wat jouw op zich wel interessant lijkt voor niet mega veel geld. Workshops op school is nog een beter idee. Zo leer je kinderen niet alleen muziek, je leert ze ook denken op een andere manier. Door deze andere manier ontwikkelen ze hun creatieve brein beter, waar ze later alleen maar profijt aan kunnen hebben.

https://www.kleinkunstig.nl