Source Promo
Image default
Woningen

Kun je het beste kiezen voor een tegel vloer of toch een andere soort vloer?

Dus je denkt eraan om een nieuwe vloer te installeren. Het kiezen van het type vloer is een belangrijke beslissing. Keramische tegels hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten. De tegel kan in een grote verscheidenheid aan dessins worden gelegd, zodat u uw eigen individuele touch aan uw huis kunt toevoegen. Het is duurzamer, bestand tegen jarenlang gebruik en gemakkelijker schoon te maken. In de meeste gevallen hoeft u alleen maar met een bezem en een dweil over de tegelvloer te lopen om hem te onderhouden. Dit kan voortaan ook met soorten pvc vloeren betonlook, deze staan dan ook bekend om het gemakkelijk en snel reinigen van de vloer.

Tapijt is vaak snel vies en moet onderhouden worden

Tapijt moet regelmatig worden gestofzuigd en in sommige gevallen met stoom worden gereinigd om de vloer schoon te houden. Zelfs bij frequent reinigen zullen gebieden met veel verkeer na enkele jaren slijtage beginnen te vertonen. Houten vloeren zijn weliswaar mooi, maar de afwerking moet wel worden verzorgd om het uiterlijk te behouden. Ook bij hout moet u erop letten dat het niet bekrast wordt. Anders kan het zijn dat u uw vloer moet schuren en veredelen. Linoleum heeft zijn eigen problemen. Het heeft de neiging om te verkleuren met de leeftijd en kan afbladderen.

Tegelvloer kan een goede oplossing zijn

Wanneer de meeste mensen aan tegels denken, denken ze aan een tegelvloer, meestal te vinden in de keuken of de badkamer. Tegels kunnen echter op zoveel andere plaatsen worden gebruikt. In de keuken kun je met keramische tegels een backsplash maken of zelfs op het aanrecht. Tegels kunnen rond een open haard worden geplaatst of tegen de muur erboven voor een geweldig focuspunt.

In de badkamer kan het gebruikt worden op douchewanden of om een backsplash te maken voor de wastafel of het bad. Andere plaatsen waar u tegels kunt vinden zijn in patio’s, lemen kamers, wasruimtes of foyers. Voor een unieke ingang van uw huis, betegelt u de vloer en plaatst u een medaillon of een keramische tegelster van contrasterende kleur in het midden van de kamer.

Veel verschillende manieren om de tegels te leggen

Tegelvloerindelingen worden alleen beperkt door uw fantasie. Ze variëren van een eenvoudig blokpatroon tot meer ingewikkelde ontwerpen. Sommige mensen kiezen ervoor om de tegel een bocht van 45 graden te geven en deze op de diagonaal te plaatsen. De tegel kan worden gespreid om een baksteenpatroon te creëren. Meer ingewikkelde ontwerpen kunnen lay-outs bevatten die verschillende maten tegels bevatten of die een pad door de kamer creëren. Inzetstukken van contrasterende of complementaire kleuren kunnen worden gebruikt om nieuwe diepte in een kamer te brengen.

Vaak afhankelijk van de soort vloer die je kiest

De methode om een vloer voor te bereiden op keramische tegels kan variëren afhankelijk van de vloer. In het algemeen moet de bestaande vloer worden verwijderd om de ondervloer bloot te leggen. Terwijl sommige mensen ervoor kiezen om gewoon te betegelen over hun bestaande vloer, kan dit soms leiden tot problemen in de toekomst.

De ondervloer moet worden gereinigd van alle vuil, inclusief lijm, spijkers, schroeven en vuil. Als de ondervloer cement is en grote dips heeft, kan het nodig zijn deze in te vullen voordat u kunt beginnen met betegelen. Bij houten ondervloeren moet, zodra u hebt vastgesteld dat de vloer niet is verzwakt, een cementplaat zoals Durock worden gelegd. Zo voorkomt u dat de tegel opduikt als de vloer verschuift.

Keramische tegels kunnen veel toepassingen hebben in uw huis. Of u nu met een tegelvloer wilt knippen of een mooie backsplash wilt aanbrengen, het kan dit en nog veel meer.

https://vloerenbaas.nl/goedkoopste-pvc-vloer/