Source Promo
Image default
Dienstverlening

Alles over fulfilment

Wanneer je een eigen webwinkel hebt, komt er een hoop werk kijken bij het logistieke gedeelte hiervan. Werk waar je in sommige gevallen helemaal niet meer aan toe komt omdat je het hartstikke druk hebt met andere delen van de winkel zoals de inkoop en de marketing. Gelukkig is er een oplossing die je kan helpen met de logistieke delen van een webshop. Namelijk in de vorm van fulfilment.

Fulfilment

Fulfilment is een manier van uitbesteden. Het fulfilment bedrijf neemt namelijk een groot gedeelte van het logistieke deel van het bedrijf over. Hierdoor heb je een hoop tijd over voor andere zaken. Wanneer een klant een bestelling doet via jouw webwinkel, komt deze binnen bij het bedrijf. Zij zorgen ervoor dat het pakketje zo snel mogelijk bij de klant terecht komt. In sommige gevallen zorgen zij ook voor de retourzending van het pakketje, maar dat is niet altijd het geval. Vanaf het moment dat het product besteld is, tot het moment dat de klant het pakketje in ontvangst heeft genomen, kan dus overgenomen door het bedrijf. Er zitten dan ook een hoop voordelen aan verbonden.

Voordelen fulfilment

Allereerst scheelt het natuurlijk ontzettend veel tijd wat je normaal kwijt bent aan het inpakken van het pakket en deze klaar maken voor verzending. Vervolgens moet je het pakket naar het postkantoor brengen om hem te laten verzenden. Het kan natuurlijk zomaar dat je daardoor meerdere keren naar het postkantoor moet rijden. Ook is het zo dat je alle voorraad ergens moet opslaan. Hier moet je dus maar net de ruimte voor hebben. Wanneer je dat niet hebt, kan het veel kosten om een opslag te huren zodat je de spullen daar kan opslaan, maar vaak lukt dit niet dichtbij het huis zelf en rijd je dus nog veel meer om de spullen op te halen en weg te brengen naar het postkantoor. Een fulfilmentbedrijf neemt deze taken dus over waardoor je de opslag en verzending niet hoeft te regelen. Ook kunnen er een hoop kosten bijkomen wanneer je elke keer pakketten moet versturen. De dozen waarin je de bestelling verzend kosten namelijk geld. Een fulfilmentbedrijf is vaak goed in contact met een postkantoor en kan hierdoor regelingen hebben waardoor zij wellicht minder betalen voor de pakketten en het verzenden van alle pakketten. Ook hieruit kun je dus nog een hoop voordelen halen.

Tot slot

Wanneer je dus op zoek bent naar een goede manier om het logistieke gedeelte van je webwinkel uit handen te geven, is een fulfilmentbedrijf een goede keuze. Zij nemen gemakkelijk dit gedeelte over en zorgen ervoor dat er een hoop tijd overblijft voor andere onderdelen zoals bijvoorbeeld de marketing.

https://surlogic.nl/nl/fulfilment-betekenis