Source Promo
Business / Marketing and Advertising

kettingslot

Als je net een nieuwe scooter hebt gekocht zie je overal loerende ogen op straat. Je bent voorzichtig met je scooter en je speurt de de straat af op zoek naar mensen die er “verdacht” uitzien. Stel jezelf gerust en kies voor een veilig kettingslot waarmee je elke dief afschrikt. Een alarm is één manier om dieven te weren maar uiteindelijk kan een kettingslot de doorslag geven voor een scooter die wel of niet op je wacht als jij terug komt van werk of een middagje shoppen.

 

Gekeurd kettingslot

In Nederland is er een stichting die ART heet. Zij keuren sloten op betrouwbaarheid. Het is in Nederland niet verplicht om sloten te laten keuren, in principe mag de winkel een stuk touw als slot verkopen. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen koop je een ART gekeurd kettingslot met een rating van drie sterren of hoger. Dan weet je dat het slot zeer moeilijk te breken is, en een dief weet dat ook. Alleen het gebruik van een dergelijk kettingslot schrikt dieven al af. Als je een diefstalverzekering wilt afsluiten is slot met een ART rating van minimaal drie sterren een voorwaarde.

 

Waarom een kettingslot?

Er zijn stuursloten, alarmsystemen en uiteraard is de scooter standaard al uitgerust met een slot. Toch is een kettingslot de meest veilige manier om je scooter te stallen omdat je het kettingslot om een paal of fietsenrek kunt leggen. Daarmee ligt de scooter vast en kan deze niet worden opgeladen. In feite is de combinatie tussen een kettingslot en een stuurslot de beste manier om dieven af te schrikken. Een alarm helpt ook, al zal de omgeving daar minder gelukkig mee zijn…

 

Kort of lang kettingslot?

Er zijn kettingsloten van verschillende lengte te koop. Als je beperkte ruimte in het bagage compartiment van je scooter hebt zul je eerder kiezen voor een korte ketting. Je kunt de ketting dan niet vastmaken aan een vast object. In feite is een lang slot voor, aan een paal, in combinatie met een kort slot achter aan het wiel het beste. Als je kiest voor één kettingslot kies dan voor een lange versie en zorg dat de schakels niet te dik zijn voor de velgen van de scooter.

https://www.scooteronderdelenshop.com/