Source Promo
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hulp bij de agricultuur!

Landbouw of agricultuur zijn alle economische activiteiten, waarbij land wordt gebruikt voor dieren en planten, samen. Er zijn veel (sub)categorieën bij de landbouw, denk maar aan tuinbouw, veeteelt of akkerbouw. 

 

Tuinbouw en akkerbouw gebruiken beide land om planten op te groeien. Onder tuinbouw valt het telen van vruchten, bomen, groenten en meer. Hieronder valt ook glastuinbouw, het telen van buitenlandse producten met een ander klimaat door het klimaat te imiteren in een kas. Bij de tuinbouw wordt veel gebruik gemaakt van hulpmiddelen, denk aan bestrijdingsmiddelen om insecten te verdrijven of kunstmest om de planten voeding te geven. 

De akkerbouw is het verbouwen en oogsten van gewassen op land. Hieronder valt graan, rijst en andere gewassen die je vaak tegenkomt op een boerderij. Akkerbouw is dus een onderdeel van een boerderij. 

Daarnaast vind je op een boerderij meestal dieren, of ook wel vee genoemd. Vandaar de naam veeteelt. Dit vee wordt gebruikt voor het produceren van voedsel voor menselijke of dierlijke consumptie. Koeien worden gebruikt voor het maken van melkproducten, zoals yoghurt of kaas. Van kippeneieren kun je een omelette maken en geiten produceren geitenmelk. Daarnaast wordt elk dier op de boerderij geslacht, voor katten- of hondenvoer en voor de mens. 

 

Zoals ik al eerder zei worden er veel hulpmiddelen gebruikt. Dit komt door de groeiende vraag naar eten in binnen- en buitenland. Nederland exporteert gemiddeld 80 miljoen euro elk jaar. Een boer kan zoveel land niet met de hand bijhouden. Daarvoor hebben boeren landbouwmachines. Denk aan tractoren, zaaimachines en rooimachines. Al dat gebruik moet natuurlijk wel veilig gaan, daarvoor heb je achteruitrijcamera’s. Hiermee voorkom je schade, ongelukken en kan je moeiteloos wegrijden. Dus ben jij een boer en heb jij hulp nodig bij het rijden van een landbouwmachines? Koop dan snel een camos achteruitrijcamera of een draadloze achteruitrijcamera! Wees het ongeluk voor!

 

http://vanzwitserland.nl