Source Promo
Image default
Gezondheid

De werking van een herbruikbaar mondkapje

Hoewel het niet overal meer verplicht is, zien we nog vaak mensen met een mondkapje op. Op sommige openbare plekken is het verplicht om een mondkapje te dragen en ook in het buitenland is dit steeds meer het nieuwe normaal door COVID-19. Daarom is het handig om een mondkapje mee te nemen op vakantie. Een mondkapje wordt gebruikt om een besmetting of verspreiding van een virus tegen te gaan. Daarnaast kan een mondkapje ook gebruikt worden op plekken zoals werkplaatsen waar veel stof en vuil in de lucht hangt. Zo voorkom je dat het vuil de stofwegen bereikt met alle gevolgen van dien. Vooral in bepaalde werkomgevingen in het buitenland kan er sprake zijn van luchtvervuiling, in dit geval is het gebruik van een masker erg handig. Met het dragen van een mondkapje maak je mensen in je directe omgeving ervan bewust dat we allemaal nog voorzichtig moeten zijn om het virus niet over te dragen.

Soorten herbruikbare mondkapjes

Er zijn verschillende soorten mondkapjes beschikbaar en ook zijn er tegenwoordig veel handige herbruikbare mondkapjes te bestellen. Deze wasbare mondkapjes zijn te bestellen in allerlei soorten en maten inclusief print. De herbruikbare mondkapjes zijn verkrijgbaar in wegwerpmondkapjes, mondkapjes met filterzakje en 2 laags katoenen mondkapjes. Veel herbruikbare mondkapjes hebben verstelbare oor lussen waardoor het voor iedereen geschikt is. Herbruikbare mondkapjes zijn tevens ook een duurzame oplossing als je niet op zoek bent naar medische mondkapjes. Wasbare mondkapjes kun je vaak meer dan tien keer wassen en dit is milieuvriendelijker dan een wegwerp mondkapje.

Een mondkapje van kwaliteit voor je eigen gezondheid

Voordat je de keuze maakt tussen het juiste herbruikbare mondkapje wil je natuurlijk dat het van goede kwaliteit is. Dit betekent dat het herbruikbare mondkapje goed zit, de geur neutraal is en dat het fijn ademt. Verder moet het uiterlijk er ook goed uit zien en niet je bril laten beslaan zoals wegwerp mondkapjes vaak veroorzaken. Ook moet de afmeting van het mondkapje goed zijn zodat het fijn en makkelijk is om te dragen. Bij veel webshops kun je tegenwoordig ook herbruikbare mondkapjes bestellen met een print. Je kunt dan zelf de kleur en de bedrukking bepalen zodat het mondkapje een mooie uitstraling heeft. Een mondkapje hoeft niet altijd gedragen te worden maar toch is het verstandig om er meerdere te bestellen zodat je altijd één reserve hebt. Daarnaast ga je op deze manier veilig om met bijvoorbeeld een gevaarlijk virus. Hiermee bescherm je niet alleen jezelf maar ook de mensen in je directe omgeving.