Source Promo
Image default
Winkelen

Hoe verzorg je een tatoeage?

Als je pas een tatoeage hebt laten zetten, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Als je dit niet doet heb je kans op beschadigingen of vervagen van de tatoeage of het uitlekken ervan. In dit artikel lees je alles over de tattoo nazorg en wat je precies moet doen om het mooiste resultaat te behalen.

Hoe verzorg je een pas gezette tattoo?

Wij raden aan om altijd schone handen te hebben als je begint met de verzorging van je tatoeage. Was daarna de tattoo met een milde, ongeparfumeerde zeep en spoel af met lauw water. Dep hem voorzichtig droog met een schone, niet pluizende doek. Smeer vervolgens een dun laagje tattoo creme op de tatte. Wij raden u aan dit meerdere keren per dag te doen om het tatoeagegebied gehydrateerd en beschermd te houden. Daarnaast is het belangrijk om uw tatoeage niet bloot te stellen aan direct zonlicht of extreme temperaturen. Dit kan de tatoeage beschadigen of doen vervagen. Ten slotte moet u alle nazorginstructies van uw tatoeëerder opvolgen. Door deze eenvoudige met deze stappen kunt u ervoor zorgen dat uw tatoeage er op zijn best blijft uitzien.

Wat kun je doen vóór dat je een tatoeage zet?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om u voor te bereiden op uw tatoeage. Ten eerste, zorg ervoor dat u een gerenommeerde tatoeëerder kiest. Onderzoek de artiest en lees recensies van andere klanten. Ten tweede, overleg met uw artiest over het ontwerp dat u wilt. Wees specifiek over wat u wilt en waar u het op uw lichaam geplaatst wilt hebben. Ten derde, zorg ervoor dat u in goede lichamelijke gezondheid verkeert voordat u een tatoeage laat zetten. Dit betekent een evenwichtig dieet en voldoende rust. Ook kun je een verdovende zalf opsmeren. Tktx is een goede creme! Vergeet ten slotte niet om een vriend of familielid mee te nemen voor steun tijdens je tatoeagesessie.