Source Promo
Image default
Bedrijven

Wat doet een standbouwer precies?

Wanneer je een stand op gaat bouwen op een beurs kom je er al snel achter hoe druk het is op de beursvloer en wat een chaos het kan worden. Zeker wanneer meerdere bedrijven tegelijkertijd aan het werk zijn om hun stand op te bouwen. Als je naar een beurs gaat kun je er voor kiezen om zelf een stand te bouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om een stand te huren. In dit geval hoef je niet zelf aan de slag met de standbouw, maar wordt vrijwel al het werk uit handen genomen. Maar wat doet een standbouwer nu eigenlijk precies? 

 

Het werk van een standbouwer 

Een standbouwer is van cruciaal belang wanneer het aankomt op het succesvol opbouwen van een stand. Een standbouwer zorgt ervoor dat de ontworpen stand op tijd op de locatie aankomt. Hierbij wordt rekening gehouden met het verkeer naar en rondom de beurs. Eenmaal op locatie zorgt de standbouwer ervoor dat alle materialen op de juiste plek afgeleverd worden. Vervolgens is het tijd om de stand op te bouwen. Eventuele tegenslagen worden direct opgelost, zodat de stand altijd op tijd klaar is voor gebruik. Soms moet er in het weekend doorgewerkt worden om alles op tijd af te hebben. Na de beurs moet de stand natuurlijk ook weer afgebroken worden. Ook daar hoef jij je geen zorgen over te maken, de standbouwer zorgt er namelijk ook voor dat de hele stand weer netjes afgebroken wordt.  

 

Extra service 

Het voordeel van een standbouwer is dat je vaak gebruik kunt maken van extra service. Denk hierbij aan extra tijd die ingezet wordt wanneer er een vertraging plaatsvindt. Verder wordt er ook aan zaken gedacht zoals een kastje dat kan worden afgesloten, wat erg handig is om wat spullen in op te bergen tijdens de beurs.