Source Promo
Image default
Bedrijven

Hoe maak je een kuch scherm schoon?

Een kuchscherm is bijna niet meer weg te denken. Overal waar je komt zie je ze wel hangen, bij de bakker of de supermarkt. Eigenlijk is het een heel slim idee, zo’n scherm. Het kost niet veel, je kunt er doorheen kijken, vrijwel overal ophangen en het is ook nog eens heel hygiënisch. Nou ja, als je het goed schoonmaakt in ieder geval. Maar hoe maak je een kuch scherm het beste schoon?

 

Kuch scherm reinigen

Veel mensen maken het kuchscherm hetzelfde schoon als hoe ze een raam zouden schoonmaken. Ook al is de functie bijna hetzelfde is het materiaal wel anders. Daarom moet het ook op een andere manier worden schoongemaakt. Kuchschermen zijn gemaakt van plexiglas, wat veel gevoeliger is dan reguliere beglazing.

Schoonmaken van het kuchscherm

Wat heb je allemaal nodig om het plexiglas schoon te houden?

  • Lauwwarm water
  • Afwasmiddel
  • 2 Microvezeldoekjes

Als je dit allemaal hebt verzameld kun je beginnen met het reinigen van het kuchscherm, dit doe je het best door een sopje te maken van lauwwarm water en wat afwasmiddel. Vermijd schoonmaakmiddelen als spiritus en glasreiniger, deze lossen de vaste vuildeeltjes niet op en maken alleen maar vegen. Maak het microvezeldoekje vochtig en veeg goed over het scherm heen. Droog het vervolgens af met het andere microvezeldoekje dat nog droog was. Geef het rustig de tijd om verder aan de lucht te drogen en het kuch scherm is weer zo goed als nieuw!

https://endlessbranding.com/kuchscherm.html