Source Promo
Image default
Alarmsysteem

Het zelf repareren van een kapot slot

Je hebt het waarschijnlijk weleens meegemaakt. Plotseling functioneert het slot niet meer goed. Wat moet je in dat geval doen? Woon je in Utrecht dan kun je Slotencenter van Dooren in Utrecht bellen? Een slotenmaker inhuren is niet altijd nodig, tenminste wanneer je zelf erg handig bent. Sommige problemen met sloten kun je ongetwijfeld zelf verhelpen. Je kunt dan de kosten voor het inhuren van een slotenmaker besparen. Kun je het slot zelf repareren? Dan krijgt het slot ook meteen het voor het slot benodigde onderhoud. Zo wordt de levensduur van het slot verlengd.

De sleutel kan niet meer gedraaid worden in de cilinder

Het niet meer kunnen openen van de deur omdat de sleutel niet meer gedraaid kan worden in de cilinder is een veelvoorkomend probleem. Waarschijnlijk heeft vuil zich opgehoopt in het slot. Onderdelen kunnen dan niet meer soepel bewegen, met als gevolg dat de sleutel niet meer gedraaid kan worden in de cilinder. Zet geen extra kracht om de sleutel alsnog te draaien. De sleutel kan dan breken in het slot. Wat moet je wel doen? Spuit een smeermiddel in het slot. Het vuil wordt dan losgeweekt. Doorgaans kun je de sleutel dan weer soepel draaien in de cilinder.

Het slot is vastgevroren

Is een slot, bijvoorbeeld een autoslot, in de winter vastgevroren? Dan is er een druppel vocht in het slot bevroren, met als gevolg dat de onderdelen van het slot niet meer soepel kunnen bewegen. Het gooien van warm water in het slot moet worden afgeraden, want dat kan het probleem op de langere termijn erger maken. Wat moet je wel doen? Leg de sleutel in warm water. Het slot kan weer geopend worden met de warm geworden sleutel. Kan het slot nog niet worden geopend? Aangeraden wordt om dan antivriesvloeistof in het slot te spuiten.

Het slot kan niet meer worden vergrendeld

Je kunt niet alle problemen met sloten zelf oplossen. Stel je kunt de sleutel in het slot draaien en de klink of deurknop gewoon bewegen, maar het slot kan niet meer vergrendeld worden. Doorgaans is er dan iets mechanisch mis in het slot. Je moet dus contact opnemen met Slotencenter van Dooren in Utrecht. Een professionele slotenmaker kan het slot soms repareren. Het complete slot vervangen is echter vaak de beste oplossing. Ook dat moet je laten doen door een professionele slotenmaker.

Utrecht is een grote stad waar doorgaans veel inbraken plaatsvinden. Goede inbraakbeveiliging is dus zeker aan te bevelen.