Source Promo
Image default
Eten en drinken

Heb je ooit Roseval Aardappelen geprobeerd?

Wat zijn Roseval aardappelen?

Ze zijn begin jaren vijftig op de markten van Frankrijk en het VK aangetroffen. Ze hebben geel vruchtvlees met dieprode schil, de vorm is ovaal en klein van formaat.

De rode kleur van de aardappel behoudt altijd zijn kleur tijdens het koken. De smaak van de roseval aardappel heeft een zoete smaak met een romige en dichte consistentie. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar hun seizoen begint begin april, dan zijn ze goedkoop op de markt verkrijgbaar.

Geschiedenis

In het midden van de zeventiende eeuw geloofden veel burgers in Frankrijk, waarvan bekend is dat de aardappel afkomstig is, dat de knollen giftig waren en dat het tot vele ziekten leidt, dit waren natuurlijk allemaal geruchten, maar zonder enig overtuigend bewijs van de Franse regering. besloten om de aardappelen te verbieden.

Pas toen Antoine-Augustin Parmentier, een Franse onderzoeker, zijn onderzoek deed en ontdekte dat het gebruik ervan geen schade kon berokkenen, werd het verbod opgeheven. Vervolgens ging hij zich richten op het verbeteren van de reputatie door het te gebruiken in gerechten tijdens spraakmakende bijeenkomsten.

Een goede voedingsbron!

Het bevat vitamine C, een antioxidant die de immuniteit helpt versterken. Het verhoogt ook de productie van collageen van het menselijk lichaam. Afgezien hiervan bevat het riboflavine, thiamine, vitamine B6, ijzer, calcium, fosfor en zink.

Wat je hoort te weten?

Roseval-aardappelen worden geclassificeerd als solanum tuberosum en behoren tot de nachtschadefamilie. Ze worden ook wel Franse fingerling genoemd, omdat ze in Frankrijk zijn ontwikkeld. Ze zijn zeer geliefd bij de chef-koks om verschillende redenen, waaronder hun grootte, uiterlijk, rijke smaak en vooral als culinaire aardappel. Ook al heeft het een hoge opbrengst, deze aardappelen zijn niet gemakkelijk te vinden omdat ze moeilijk te vinden zijn. Daarom worden ze op de markt als een heel bijzonder ras beschouwd.

Hoe worden ze geconsumeerd?

Roseval aardappelen worden in verschillende gerechten gebruikt vanwege hun neutrale smaak, maar de meest bekende vormen zijn onder meer braden, bakken, stomen en koken. Het is ook erg veelzijdig als het gaat om een ​​hartige toepassing. Een kleine airfryer voor aardappelen kan worden gebruikt als olie niet de voorkeur heeft. Ze kunnen worden gebruikt in salades of in soep, ze kunnen worden gecoat en gestoomd met azijn of zelfs olie.

 Je kunt het ook in folie wikkelen om het te grillen met vlees in de vorm van een bijgerecht. Het kan ook naast paprika’s worden geroosterd als bijgerecht, vooral gele peper, die er heel goed bij past. Ze kunnen ook worden gemengd met kruiden zoals rozemarijn, oregano, peterselie anders dan dat tomaat en knoflook er ook goed bij passen.

Vervangingen beschikbaar

Yukon gold – is een aardappel voor alle doeleinden, ze zijn licht zoet en hebben ook een wasachtige textuur. Te gebruiken voor koken, grillen, bakken, braden etc.

Purple Peruvian – is ook een aardappel voor alle doeleinden, ze zijn licht nootachtig en hebben een boterachtige smaak. Heeft een droge textuur en is te gebruiken voor frituren, bakken, braden, grillen etc., je gebruikt hem ook probleemloos in andere gerechten.