Source Promo
Image default
Bedrijven

Hardware leasen: dit zijn de voordelen en mogelijkheden

Heb je een eigen bedrijf of ben je actief als zzp’er? Dan kan hardware leasen via een IT professional enorm profijtelijk zijn. Maar wat houdt hardware leasen in de praktijk precies in? En waarom is het verstandig om jouw hardware te leasen bij een ervaren IT professional? Lees snel verder om achter de antwoorden op deze vragen te komen!

Wat is dat precies: hardware leasen?

Het leasen van hardware houdt in dat je je laptops, computers, servers, smartphones en andere soorten hardware apparaten niet zelf hoeft aan te schaffen, maar tegen een bepaald huurbedrag kunt ‘lenen’ via een specialist. Tal van elektronicabedrijven bieden de mogelijkheid om voordelig uitstekende hardware te leasen, die jouw bedrijf draaiende houden. Moderne hardware is tegenwoordig erg prijzig. En dat maakt het kopen van hardware duurder dan je als ondernemer zou willen. Leasen is alleen al om die reden een prima alternatief.

De voordelen van hardware leasen voor jouw bedrijf

Hardware leasen via een ervaren IT professional heeft tal van voordelen in petto voor ondernemers en zelfstandigen. In de eerste plaats is hardware leasen via een IT professional een voordelige en financieel aantrekkelijke keuze. Je hebt namelijk geen investeringskosten en betaalt feitelijk alleen voor het daadwerkelijke gebruik van je IT server en de bijhorende diensten. En dat gaat je op termijn een hoop geld besparen. Ideaal natuurlijk! Want waarom zou je meer betalen dan in principe nodig is? De vraag stellen is hem beantwoorden: voor onnodige ICT-kosten is er tegenwoordig geen ruimte meer. Ondernemers willen eerlijke prijzen betalen en laten zich niet meer foppen door allerlei mooie verhalen van malafide aanbieders van IT-diensten. Het tweede voordeel van hardware leasen bij een IT professional is dat er veel mogelijkheden zijn voor maatwerk. Samen met het leasebedrijf wordt gekeken wat jouw specifieke IT behoeften zijn. De te leasen hardware kan hierop exact afgestemd worden. Mocht er tussentijds meer of juist minder hardware nodig zijn? Dan ben je flexibel en kunnen er tussentijds de nodige aanpassingen worden gedaan om aan jouw behoeftes tegemoet te komen. Er is dus speelruimte om in te spelen op veranderende behoeftes, zodat jouw IT zaken altijd op orde zijn en blijven. In de derde plaats ben je met een leasecontract spekkoper, omdat jij bepaalt wat en voor hoe lang je bepaalde diensten afneemt. De klant is bij hardware leasen dus koning!

hardware

Gratis onderhoud van jouw ICT-systeem

Prettig aan het leasen van hardware is dat je als klant volledig ontzorgd wordt. Zo wordt het onderhoud van jouw computers, laptops, smartphones en eventueel andere materialen, zoals serverkasten of muizen, door het leasebedrijf op zich genomen en heb je hier zelf als ondernemer dus geen omkijken meer naar. En dat scheelt je veel tijd en energie en, ook dat, flink wat geld. Geld dat je als IT-professional ongetwijfeld wel beter kunt besteden aan andere aspecten van de bedrijfsvoering. Het leven is al duur genoeg, dus bespaar waar je kunt besparen!

Meer informatie aanvragen of direct leasen

Wil je meer weten over de mogelijkheden die er zijn als je hardware wilt leasen voor jouw onderneming? Neem dan contact op met een specialist op dit gebied, zoals NEG IT Solutions, en vraag naar de mogelijkheden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om direct hardware te gaan leasen, als er haast in het spel is.