Source Promo
Image default
Aanbiedingen

Zo houd jij je fiets in topconditie

Het is verstandig om af en toe je fiets te laten controleren door een fietsexpert. Zo kunt u weer  veilig  het verkeer in. U kunt echter ook het meeste werk zelf doen om uw fiets in topconditie te houden. Vraagt ​​u zich af hoe u zelf voor uw fiets kunt zorgen? Lees dan snel verder!

Smeer je ketting

U kunt de ketting direct smeren om deze  soepel te laten lopen. Dit is vooral aan te raden na natte periodes. Regen en plassen spoelden het vet rond de ketting weg. Daarom wordt aanbevolen om in de winter “natte smering” te gebruiken. Ondanks al het water plakt dit beter aan de ketting. Houd er  rekening mee dat er  meer vuil op de ketting kan zitten. U kunt de ketting weer afnemen met een doek en ontvetter.

Zorg voor een goede bandenspanning

Net als bij uw auto is het een goed idee om regelmatig uw bandenspanning te controleren. Krijgen de banden voldoende lucht  of bij gebruik van de fietspomp? Zachtere banden betekenen dat je veel harder moet trappen om vooruit te komen. Het is waar dat als je een echt harde band gebruikt, deze veel zal stuiteren op de hobbels. Vind dus de juiste bandenspanning voor maximaal comfort tijdens het fietsen.

Controleer de verlichting

Controleer van tijd tot tijd uw lampen om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Het is erg belangrijk om goede verlichting  te hebben als je ’s nachts fietst. Als fietser denk je dat je  in het donker nog goed kunt zien, maar dat is  niet zo. Daarom gebeuren er  veel ongelukken. Als uw koplampen niet goed werken en u fietst, kunt u ook een boete krijgen.

Zet alle bouten en moeren strak

Fietsen worden met allerlei moeren en bouten in elkaar gezet. Zorg ervoor dat ze goed vast zitten. Het is niet nodig om te strak aan te draaien, alleen handmatig aandraaien is voldoende. Sleutels van maat 12, 13 en 14 kunnen worden gebruikt om de meeste moeren en bouten vast te draaien.

Roto Tweewielers

Is je fiets helemaal niet meer zelf te repareren? Maar wil je niet te veel geld uitgeven aan een nieuwe fiets? Kies dan voor een tweedehands fiets in Deventer van Roto Tweewielers. Succes gegarandeerd!

 

https://www.rototweewielers.nl/