Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Goede trampoline

Een trampoline, het is een leuk speeltoestel om in de tuin te hebben. Als je als ouders een trampoline voor je kinderen wilt kopen moet je over een aantal zaken goed nadenken voordat je een willekeurige trampoline aanschaft. Tegenwoordig kan je een trampoline kopen online. Hierbij krijg je veel informatie over de trampoline meegeleverd maar je kan hem niet uitproberen, voelen of bekijken. In dit artikel lees je een aantal tips die je moet overwegen voordat je een trampoline aanschaft.

Een trampoline brengt redelijk veel eisen met zich mee. Er moet namelijk voldoende ruimte in de tuin beschikbaar zijn, niet alleen in de breedte maar ook in de hoogte. Een ideale afstand tussen een object en de trampoline is toch al snel 1,5 meter. Soms kan je bij een trampoline namelijk een beetje naar links of rechts springen, je hoeft dan niet te vallen maar door het evenwichtsverlies kan je wel je armen of benen schaven aan objecten die te dicht in de buurt staan. Qua hoogte zou 3 meter voldoende moeten zijn, in een tuin is dit meestal geen probleem, tenzij er bomen in de tuin staan. Voor extra veiligheid kan je kiezen voor een veiligheidsnet voor trampoline. Zo gebeuren er minder ongelukken.

Naast de ruimte die beschikbaar moet zijn, moet je als ouder zijnde ook over de kwaliteit van de trampoline nadenken. Een trampoline kan, als je er goed mee omgaat, net zolang mee als dat je kinderen jong zijn. Het is dus geen investering voor een jaar of twee jaar, als je een grote trampoline koopt kan deze wel 10 tot 20 jaar mee gaan. Dit kan je dus goed afwegen tegen de prijs die de trampoline kost.

Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende vormen. De meest voorkomende trampoline is de ronde, maar tegenwoordig heb je ook vierkante trampolines. Hier kan je extra hoge sprongen mee maken, maar niet met meerdere mensen tegelijk op springen.

https://www.trampolines.nl/