Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Fouten bij tennissen

Tennis is een sport van punten scoren of verliezen. Je kan punten scoren zodat de tegenstander deze niet meer terug kan spelen of je verliest het punt door zelf een fout te maken. Het maken van winnende punten is natuurlijk het moment waar je naartoe leeft tijdens de potjes tennis die je speelt. Om winnende punten te maken moet je eigenlijk voorkomen dat je fouten maakt, en fouten zijn sneller gemaakt dan je denkt. In dit artikel lees je de meest gemaakt fouten bij tennis.

Blijf naar de bal kijken Je zal zeggen dat je deze fout zelf niet maakt maar dat is zeker niet waar. Deze fout komt het meest voor, mensen blijven niet naar de bal kijken. Zelfs professionele tennisspelers betrappen zichzelf erop dat ze niet naar de bal kijken. Ze worden dan afgeleid door hun k swiss tennisschoen of hun head tennisracket. Je racket goed positioneren en je voeten goed neerzetten is natuurlijk ook belangrijk. Daarom kijken veel spelers naar deze zaken. Ook zullen ze kijken naar de positie van de tegenstanders en hierdoor de bal missen of verkeerd raken.

Forehand forceren Het forceren van het slaan met de forehand is ook een veel gemaakte fout. Door te veel te focussen op de sterke slag, de forehand, zullen meer fouten worden gemaakt dan dat je gewoon een backhand zou slaan. Je hebt namelijk meer tijd nodig om om de bal heen te lopen en deze dan vervolgens te slaan. Ga in dubieuze situaties dus niet voor een geforceerde forehand, maar sla een veilige backhand.

Harde tweede service Een service is bepalend voor het verloop van een game. De service bepaald namelijk het tempo en zorgt ervoor dat je het initiatief in de game kan nemen. Als je de eerste service mist, willen de meeste mensen de tweede service goed spelen. Toch worden bij de tweede service dan veel fouten gemaakt. Speel de tweede service veilig zodat je geen onnodige punten verliest.

https://www.kctennis.nl/