Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Storytelling marketing: wat is het precies?

Het woord ‘storytelling’ hoort u vandaag de dag regelmatig voorbijkomen. Maar wat houdt het precies is? En waar is het allemaal goed voor? Door middel van storytelling kan u een doel bereiken via een verhaal. We zijn allemaal maar mensen, en als mensen lezen we nu eenmaal graag verhalen. Zeker kinderen vinden dit fantastisch, aangezien zij vaak een sterke fantasie hebben. Storytelling is dan ook een van de kindermarketing trends van dit moment.

Hoe kan u aan storytelling marketing doen?

Storytelling is een toffe variant van kids marketing. Een verhaal of boek is namelijk een uniek en leuk relatiegeschenk voor kinderen. Zo kan u boeken met een verhaal op maat laten maken en deze aan uw werknemers of goede klanten schenken. Zeker voor familiegerichte bedrijven is dit een goede zet, aangezien een mooi boek het gezin dichter naar elkaar toe kan brengen. Bij bedrijven zoals FromScratch kan u kinderboeken op maat laten maken, wat een uniek geschenk vormt.

Waarom storytelling marketing?

Als reclame voor kinderen en gezinnen is storytelling marketing een fantastisch hulpmiddel. Kinderen vinden namelijk niets leuker dan volledig opgaan in een verhaal, zeker als het voor hen op maat gemaakt is. Kinderboeken brengen ook aan de ouders veel plezier, aangezien ze deze kunnen voorlezen bij het slapengaan. Dit versterkt de band tussen ouder en kind en zorgt voor dierbare herinneringen. Kinderen die zelf graag lezen beleven aan verhalen ook urenlang plezier en herlezen ze vaak keer op keer. Deze storytelling tactiek heeft dus een positieve impact op heel het gezin en vormt een duurzaam relatiegeschenk.

 

http://www.fromscratch.agency/