Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Een proefschrift drukken met een omslag die bij u past

Uw proefschrift drukken kunt u heel eenvoudig bij Proefschriftenprinten.nl laten doen. Maar heeft u na al dat werk wel nog zin om de voorkant van uw proefschrift te ontwerpen? U bent de afgelopen jaren met veel dingen bezig geweest, maar naar alle waarschijnlijkheid niet met ontwerpen. In dit blog treft u een aantal tips aan om de omslag van uw proefschrift zélf te ontwerpen.

Een proefschrift drukken, al gaat het om de inhoud, de cover is ook belangrijk

Voordat u uw proefschrift kunt laten drukken is het belangrijk om de eisen van uw universiteit te kennen. Universiteiten stellen vaak andere eisen aan uw proefschrift: het voorblad, de titelpagina en het register moeten bepaalde informatie bevatten. U mag in ieder geval zelf bepalen hoe het ontwerp van uw proefschrift er uiteindelijk uit komt te zien. Meestal zijn alleen de titel, ondertitel en naam van de auteur zichtbaar op de omslag. U kunt er ook voor kiezen om een korte inleiding op de achterkant te schrijven en eventueel logo’s van uw universiteit of bedrijf in het ontwerp op te nemen. Het ontwerp van de cover is het eerste wat mensen zien. Deze vertelt de lezer impliciet waar het proefschrift over gaat, zonder het onderwerp direct te benoemen. De cover zet de toon. Veel promovendi hebben vaak een foto of ander beeld in hun hoofd dat goed past bij het onderwerp van hun promotie.

Stockfoto’s

Een stockfoto is een foto die een fotograaf verkoopt. De foto is niet exclusief en kan door verschillende personen worden gedownload of gekocht. U kunt een stockfoto onder bepaalde voorwaarden gebruiken. Bij een proefschrift kun u er vaak vanuit gaan dat u alle stockfoto’s kunt gebruiken, dit verandert wanneer u de foto commercieel wilt gebruiken. Controleer altijd eerst de voorwaarden. Stockfoto websites: Shutterstock, Pixabay, Unsplash, Pexels.

Als u geen geschikte foto vindt, kunt u ook kiezen voor iets abstracts. Wetenschappelijk onderzoek heeft vaak een abstract karakter, dus het is niet vreemd om de omslag van uw proefschrift een abstracte vorm te geven.

Zelf ontwerpen

Als u bekend bent met design tools zoals Photoshop of Illustrator kunt u de cover ook zelf maken. Is dit alles hierboven omschreven toch te omslachtig of te moeilijk voor u? Of heeft u er simpelweg geen zin in? Dan kunt u altijd aan de professionals van Proefschriftenprinten.nl vragen een ontwerp voor u te maken alvorens zij over voor u uw proefschrift zullen drukken.