Source Promo
Image default
Tweewielers

Een nieuwe fietsaccu koop je bij Accu-machine.nl

Voor de plaatsing van de elektromotor en ook van de accu op een elektrische fiets gebruiken fabrikanten diverse posities. De karakteristieken van de fietsaccu hebben niet alleen te maken met het feit dat die voor elektrische fiets wordt gebruikt, maar ook waar die zich op een fiets bevindt. Dat is anders dan bij accu’s voor auto’s en motorfietsen met brandstofmotor, waarvan de basisvorm normaliter gelijk blijft. Ook zijn fietsenaccu’s droge accu’s, en worden voor die auto’s en motorfietsen doorgaans met vloeistof gevulde accu’s gebruikt. Dat laatste aspect blijft hier echter verder buiten beschouwing.

 

Levensduur

Geen enkele accu heeft het eeuwige leven en dat geldt ook voor de fietsaccu’s. Sowieso neemt de capaciteit van een accu geleidelijk af. Als de actieradius van de accu te klein wordt, kan dat een reden zijn om de accu te wisselen. De levensduur van een fietsaccu hangt niet alleen af van de kwaliteit ervan. Die heeft ook veel te maken met hoe u ermee omgaat. De levensduur ligt zo ongeveer tussen de drie en zes jaren. Nadelig voor een fietsaccu zijn bijvoorbeeld grote warmte en kou. Als u uw fiets enige tijd niet gebruikt, is het beter om de accu te verwijderen en ergens op te slaan, en doet u dat dan niet leeg. Tenzij u uw fiets voor die tijd van de hand doet, krijgt u ermee te maken dat de accu moet worden gewisseld.

Vormen van fietsaccu’s

Zoals al eerder is opgemerkt, hangt de vorm van fietsaccu af van de positie op de fiets. De meest voorkomende positie is onder of op de bagagedrager. Andere posities zijn bij de kettingkast, onder het zadel, bij de jasbeschermers, aan de onderste framebuis en aan de voordrager. Als u de accu van uw fiets gaat wisselen, is het beste om ter vergelijking de oude accu te gebruiken of anders de volledige details van de fiets. Als u een nieuwe accu gaat kopen, is ook de gewenste actieradius van belang. Van een bepaalde vorm van accu kunt u vaak kiezen uit meerdere capaciteiten.

Accu-machine.nl

Omdat er zo’n grote variëteit aan fietsaccu’s bestaat, is het handig als u voor een nieuwe ergens terechtkunt met een groot assortiment. Dat vindt u bij Accu-machine.nl. Dan kunt u online zoeken naar de accu die niet alleen qua vorm past, maar aan uw fiets ook de gewenste actieradius geeft. Natuurlijk hebben de aangeboden accu’s garantie. Een nieuwe fietsaccu nodig? Kijk dan eens op de website van Accu-machine.nl.

https://www.accu-machine.nl/