Source Promo
Image default
Bedrijven

Op zoek naar peuteropvang? Drie tips

Ben jij op zoek naar peuteropvang in jouw regio? Er zijn veel dingen waar je op dient te letten bij het zoeken van een peuteropvang. Hoe zorg je ervoor dat je een goede keuze maakt? In dit artikel helpen we je op weg met drie tips.

 

Tip 1. Peuteropvang is voor kinderen tussen de 2 en de 4 jaar oud

Als je het verschil tussen alle verschillende type opvang niet zo goed weet, schaam je dan vooral niet. Want je bent zeker niet de enige die niet zo goed weet wat het verschil is van alle verschillende vormen van opvang voor kinderen.

Peuteropvang is voor kinderen tussen 2 en 4 jaar. Het is een plek waar je peuters zich op ontdekkende en avontuurlijke manier kunnen ontwikkelen. Ze gaan lekker aan de slag met potloden, papier, verf en klei.

 

Tip 2. Peuteropvang is niet hetzelfde als een peuterspeelzaal

Je zou de eerste niet zijn die peuteropvang en peuterspeelzaal voor synoniemen aanziet. Toch zitten er een aantal belangrijke verschillen tussen de twee.

Ten eerste is een klein verschil tussen een peuter opvang en een peuterspeelzaal dat de openingstijden wat verschillen. Daarnaast blijven peuters bij de peuteropvang lunchen, waar dat bij de peuterspeelzaal niet het geval is.

 

Tip 3. Vaak kun je voor peuteropvang kinderopvangtoeslag aanvragen

Een ander belangrijk verschil is dat er bij de peuter opvang kinderopvangtoeslag mogelijk is. Bij de peuterspeelzaal is dit niet mogelijk. Het is hierbij wel belangrijk dat de peuter opvang geregistreerd is in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).

 

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag zijn:

–   dat je werkt of studeert; of

–   als je niet werkt: dat je actief bezig bent met het zoeken naar werk; of

–   als je je recent in Nederland gevestigd hebt: dat je actief bezig bent met inburgeren aan een daarvoor door de overheid aangestelde instantie.

 

De Kinderopvangtoeslag wordt uitgekeerd door de belastingdienst. Als je meer informatie wilt over de kinderopvangtoeslag en hoe je deze aanvraagt, kun je contact opnemen met de belastingdienst. Ook kun je terecht bij je gemeente.

https://www.dakkindercentra.nl/peuteropvang/